vineri, 19 iunie 2020

Jean Michel Jarre prezinta spectacolul virtual Alone Together.

Cunoscutul muzician şi compozitor francez de muzică electronică Jean Michel Jarre va susţine un spectacol unic în lume, acesta va concerta live din studioul propriu într-un univers virtual cu un avatar personalizat, la acest spectacol virtual pot participa şi avatarurile spectatorilor.
Acest concert va avea o durată de aproximativ 45 de minute şi va exista posibilitatea de a interacţiona cu publicul spectator.

Alone Together este organizat în cadrul Festivalului Muzicii din Franţa, el va începe cu ora 21:15(ora Franţei) în data de 21 iunie 2020, spectacolul virtual va fi transmis în direct pe toate platformele digitale, este accesibil din orice zonă a lumii.
Poate fi urmărit live şi pe reţelele sociale ale lui Jean Michel Jarre şi VRrOOm.
Pentru acest spectacol virtual nu este percepută nici o taxă, spectacolul de realitate argumentata Alone Together este susţinut de Ministerul Culturii din Franţa.

Spectacolul Alone Together va fi proiectat de asemenea pe marele ecran din curtea Palais Royal din Paris, în faţa unor studenţi ai şcolilor de sunet şi imagine, dotaţi cu telefoane inteligente şi căşti audio.
Aceştia vor putea apoi dialoga în direct cu avatarul lui Jean Michel Jarre, la sfârşitul acestui show virtual se va putea intra în culisele acestui spectacol.
Scena virtuală şi universul augumentat au fost produse şi concepute de firma franceză VRrOOm.
Spectacolul virtual Alone Together este o premieră mondială, până în prezent toate concertele live care se petrec în lumi 3D imersive au fost înregistrate în prealabil şi au fost setate în universuri din jocurile video preexistente.
Un avatar ar rapperului american Travis Scott a fost deja văzut în jocul video Fortnite.
Acest spectacol Alone Together, compus de Jean-Michel Jarre, este dezvoltat în coproducție cu firma VRrOOm, care este creatoarea lumilor virtuale dedicate evenimentelor culturale, găzduită pe platforma socială XR, şi VRChat.
Jean Michel Jarre fost preşedinte al Confederaţiei Internaţionale a Societăţilor de Autori şi Compozitori (CISAC), a profitat de ocazie pentru a trage un semnal de alarmă acesta a declarat:
"Trebuie să încetăm să considerăm că muzica este gratuită ca aerul pe care îl respirăm.
În spate, există autori, compozitori, dar şi producători, tehnicieni, care trebuie remuneraţi la justa lor valoare, iar acest eveniment este ocazia de a aminti acest lucru.
Realitatea augmentată nu va înlocui niciodată spectacolul în direct, dar îl poate completa. Îl putem compara cu apariţia cinematografiei în raport cu teatrul.
După ce am concertat în locuri extraordinare, realitatea virtuală îmi va permite acum să cânt în spații inimaginabile, rămânând pe o scenă fizică.
Realitățile virtuale sau amplificate pot fi pentru artele spectacolului ceea ce a fost cinematografia pentru teatru, un mod suplimentar de exprimare făcut posibil de noile tehnologii la un moment dat."