duminică, 23 mai 2021

Bayern München învinge FC Augsburg în ultima etapă din Bundesliga, Robert Lewandowski un nou record de goluri în Bundesliga.

Sâmbătă 22 mai 2021 s-a disputat pe stadionul Allianz Arena din München partida dintre Bayern München şi FC Augsburg din ultima etapă a Bundesliga, această partidă s-a terminat cu victoria echipei Bayern München cu scorul final de 5-2(4-0).
Arbitrul principal al acestei partide a fost Markus Schmidt din Stuttgart.

Cartonase galbene:Hernández (Bayern München)/ Suchy (FC Augsburg ).
La această partidă au asistat aproximativ 250 de spectatori.
Golurile acestei partide au fost înscrise pentru Bayern de: Gouweleeuw în minutul 9(autogol), Serge Gnabry în minutul 23, Joshua Kimmich în minutul 33, Kingsley Coman în minutul 43 şi Robert Lewandowski în minutul 90.
Robert Lewandowski a reuşit în etapa trecută să egaleze vechiul record din anul 1972 în care atacantul lui Bayern de atunci Gerd Muller înscrisese 40 de goluri, în această partidă a reuşit cu golul înscris în ultima fază a acestei partide să înscrie după ce Leroy Sane a şutat din careu şi portarul lui Augsburg, Rafal Gikiewicz nu a putut reţine de această greşeală a profitat Robert Lewandowski care a înscris golul cu numărul 41 şi astfel a depăşit recordul de goluri înscrise în Bundesliga într-un sezon de un jucător.
Acest gol a fost cu numarul 41 in cele 29 de partide in care a jucat in sezonul 2020/2021,jucatorul de origine poloneza a reusit la varsta de 32 de ani sa fie jucatorul cu cele mai multe goluri marcate in Bundesliga pana in prezent.
Referitor la doborarea acestui record chiar Robert Lewandowski a avut mari indoieli ca va putea fi doborat ,dupa cum a declarat chiar atacantul lui Bayern despre numeroasele ratari din timpul partidei cu Augsburg cand deja avea deja 40 de goluri marcate si era la egalitate cu Gerd Muller "Am avut ocazii cu piciorul drept,cu stangul ,cu capul si nimic mingea refuza sa intre in poarta si chiar m-am gandit ca acest record este blestemat sau imposibil de doborat ".

Pentru FC Augsburg au înscris Andre Hahn în minutul 67 şi Florian Niederlechner în minutul 72.
La sfârşitul acestei partide jucătorii echipei Bayern München au sărbătorit pe podiumul de premiere câştigarea celui de al 9-lea titlu consecutiv de campioană a Germaniei.
Bayern München:
Manuel Neuer ,Benjamn Pavard,Jerome Boateng (Javu Martínez - minutul 61), Lucas Hernández, Alphonso Davies ,Joshua Kimmich, David Alaba (Corentin Tolisso-minutul 73) Serge Gnabry (Leroy Sané -minutul 61),Thomas Müller (Eric Maxim Choupo-Moting -minutul 73), Kingsley Coman (Jamal Musiala -minutul 61) Robert Lewandowski.

FC Augsburg:
Rafal Gikiewicz , Robert Gumny, Jeffrey Gouweleeuw, Oxford,Mads Pedersen (Framberger -minutul 46) Carlos Gruezo, Bénes ,Daniel Caligiuri (Suchy -minutul 46),Marco Richter (Jensen -minutul 67),Andre Hahn (Petkov 87) ,Florian Niederlechner (Finnbogason -minutul 76