marți, 1 februarie 2022

Craob X

În ultima perioadă laptopurile au devenit din ce în ce mai subţiri şi mai uşoare eliminarea în timp a unor porturi sau alte dotări din trecut a făcut ca acestea să ajungă să fie extrem de uşoare dar în acelaşi timp la fel de performante ca şi cele care au aceste porturi incluse, astfel spre exemplu laptopul MacBook Air subţire are doar o pereche de porturi Thunderbolt/USB4 și o mufă pentru căști de 3,5 mm - fără porturi USB Type-A sau Ethernet.
Modelul de laptop care va fi lansat în curând pe piaţă va fi laptopul Croab X acesta este primul laptop ultrabook fără porturi din lume, acest laptop va fi extrem de subţire adică 7 mm.
Deși laptopul în sine nu are porturi, vine cu un accesoriu „PortsHub” care se atașează magnetic la spatele sistemului. Acesta este de fapt un încărcător wireless cu porturi încorporate. Potrivit lui Craob X, acest lucru nu s-a mai făcut niciodată.
Craob X spune că oferă „o mare varietate de porturi, inclusiv USB-C, USB-A, Thunderbolt și slot pentru card SD și o mufă pentru căști.
Craob X este primul laptop din lume cu încărcător wireless care se atașează magnetic la spatele laptopului pentru a-l încărca fără fir.
Craob X este alimentat de un procesor Core i7-1280P de până la a 12-a generație, bazat pe cea mai nouă tehnologie de la Intel Alder Lake cu grafică Xe.
Acesta este un procesor cu 14 nuclee/20 fire compus din șase nuclee P (Golden Cove) de la 1,8GHz până la 4,8GHz și opt nuclee E (Gracemont) care rulează la 1,3GHz până la 3,6GHz. De asemenea, are 24 MB de cache L3 și un TDP de 28 W.
Utilizatorii pot, de asemenea, configura laptopul cu până la 32 GB de RAM LPDDR5 și până la 2 TB de stocare SSD PCIe 4.
Toate funcționează împreună pentru a reda un afișaj 4K de 13,3 inchi cu un design „futurist de la margine la margine” adică fără ramă.
Producătorul lui Craob X nu a dat detalii despre preţul de achiziţie al laptopului dar probabil o va face în curând.