luni, 10 octombrie 2022

Bayern remizează în "Der Klassiker"cu Borussia Dortmund şi pierde şansa de a reveni pe primul loc în Bundesliga.

Sâmbătă 8 octombrie 2022, la Dortmund pe stadionul Signal Iduna Park s-a disputat partida din etapa cu numărul 9 din Bundesliga dintre Borussia Dortmund şi Bayern München această partidă denumită şi "Der Klassiker" in campionatul german de fotbal s-a încheiat la egalitate scor final 2-2(0-1).
Manuel Neuer portarul echipei Bayern München are în palmares 24 de victorii în partidele disputate contra Borussiei Dortmund, mai multe decât împotriva oricărei alte echipe.
Borussia Dortmund nu a mai învins pe Bayern München din data de 3 august 2019 din Supercupa Germaniei, din august 2019 Bayern a câştigat 8 partide consecutive.
La aceasta partida au asistat aproximativ 81.365 de spectatori ,arbitrul principal al acestei partide a fost Deniz Aytekin  din Oberasbach.
Cartonașe galbene:Can, Bellingham, Adeyemi (Borussia Dortmund)/Marcel Sabitzer,Matthijs de Ligt,Leon Goretzka, Leroy Sané(Bayern  München).
Cartonas rosu :Kingsley Coman(Bayern  München).
Desi a condus cu scorul de 2-0 Bayern nu a reusit sa invinga pe Borussia Dortmund si a remizat aceasta partida cu scorul de 2-2,ultimul gol al acestei partide a fost inscris in chiar ultima faza a acestei partide in minutul 90+5.
Golurile acestei partide au fost înscrise de: Leon Goretzka în minutul 33 şi Leroy Sane în minutul 53 pentru Bayern München, pentru Borussia Dortmund au înscris Youssoufa Moukoko în minutul 75 şi Anthony Mbu Agogo Modeste în minutul 90+5.
Borussia Dortmund:
Alexander Meyer ,Niklas Süle,Mats Hummels (Marius Wolf -minutul 46), Nico Schlotterbeck,Raphael Guerreiro ,Emre Can ,Jude Bellingham,Salih Özcan (Adeyemi -minutul 53) Julian Brandt,Donyell Malen (Modeste -minutul 71) Youssoufa Moukoko (Thorgan Hazard -minutul 88).
Bayern  München:
Manuel Neuer,Benjamin  Pavard, Dayot Upamecano,Matthijs de Ligt (Mazraoui -minutul 62), Alphonso Davies (Stanišić -minutul 46) Marcel Sabitzer (Joshua Kimmich-minutul 46), Leon Goretzka ,Leroy Sané, Jamal Musiala, Sadio Mané (Choupo-Moting -minutul 82) Serge Gnabry (Kingsley Coman -minutul 46).
După acest rezultat de egalitate Bayern ratează şansa de a ocupa locul 1 în Bundesliga şi rămâne în continuare pe locul 3 cu 16 puncte, pe primul loc se află FC Union Berlin cu 20 de puncte, pe locul 2 se află SC Freiburg cu 18 puncte, Borussia Dortmund ocupă locul 4 cu acelaşi număr de puncte ca şi Bayern München dar cu un golaveraj inferior.
Iata si rezultatele inregistrate in etapa a 9-a din Bundesliga:
TSG Hoffenheim -Werder Bremen=1-2.
Bayer Leverkusen- FC Schalke04=4-0.
FSV Mainz 05-RB Leipzig=1-1.
VfL Bochum 1848-Eintracht Frankfurt=3-0.
FC Augsburg-VfL Wolfsburg=1-1.
Borussia Monchengladbach-FC Köln=5-2.
Hertha Berlin-SC Freiburg=2-2.
VfB Stuttgart-FC Union Berlin=0-1.