luni, 1 februarie 2010

Cupa României a fost castigata de S.C Miercurea Ciuc.

Cupa Romaniei la hochei pe gheata sezonul 2009/2010 a fost castigata de catre echipa Sport Club Miercurea Ciuc învingînd pe Steaua Rangers în finală cu scorul de 4-2.
Ciucul a început în forţă partida, marcînd două goluri în prima repriză.Cam Severson a fost cel care a readus speranţa în tabăra “roş-albaştră”,repriza secundă a aparţinut tot ciucanilor, aceştia distanţîndu-se din nou la două goluri.


  
Stanislav Kozuch, declarat cel mai bun portar al finalei, avea să fie îngerul păzitor al celor de la Miercurea Ciuc în ultima repriză.Steliştii au revenit din nou în meci prin acelaşi Cam Severson, dar nu au reuşit să egaleze.În final, ciucanii au marcat o dată, asigurîndu-şi în acelaşi timp şi cîştigarea trofeului.

Presedintele sectiei de hochei, Cristian Carlan, a declarat la finalul partidei: “I-am felicitat pe baieti dupa meci pentru ardoarea cu care au jucat si cu care si-au dorit victoria. Nu intotdeauna lucrurile ies cum ar trebui sau cum ne-am dori, am pierdut un meci, dar ne asteapta atatea altele de castigat. Important e ca am iesit cu fruntea sus de pe gheata. Spiritul jucatorilor a cuprins si tribunele, iar daca la sfarsitul meciului suporterii au aclamat echipa ca pe o invingatoare, atunci e clar ca impartasim aceleasi valori. Am pierdut un meci, nu-i nimic, megem mai departe, cel mai important e cel care urmeaza, meseria noastra este lupta.
Din punctul meu de vedere, in aceasta seara au fost trei castigatori.
In primul rand Steaua, acea echipa despre care se vorbea in vara ca nici macar nu va mai exista. Iata ca existam, iata ca am avut curajul sa facem o schimbare majora, sa pornim din nou la drum de la zero si, dupa numai cateva luni, sa ajungem sa jucam finala Cupei Romaniei. Normal ca am fi vrut sa castigam, ar fi fost un cadou frumos pentru suporteri si pentru toti cei care au redescoperit hocheiul, dar nu trebuie sa minimalizam cresterea extraordinara a echipei. Am inceput sezonul fara obiective, doar cu idea de a construi pentru viitor si am ajuns sa jucam o finala. Nu e putin lucru.
Al doilea castigator a fost hocheiul, ca sport. Spectatorii si telespectatorii au putut asista la un adevarat regal sportiv, o confruntare de mare nivel intre doua forte si au putut gusta din plin numeroasele faze spectaculoase. Marele derby a revenit, la un cu totul alt nivel decat a fost vreodata.

In al treilea rand a fost echipa adversa, care si-a adjudecat victoria printr-o omogenitate mai buna si prin specularea unor greseli aproape copilaresti ale noastre, fiecare din ele costandu-ne tot atatea goluri. S-a vazut la ei obisnuinta unui numar mare de partide de nivel ridicat, in contrast cu lipsa noastra de experienta ca lot. Nu pot fi suparat pe nici unul dintre cei care au gresit, pentru ca nu poti sa capeti experienta peste noapte, fara multe meciuri de mare nivel in picioare.”
Steaua s-a consolat doar cu atmosfera plină de petarde şi fumigene, cu ideea că a fost aproape de o surpriză şi, la final, cu titlul de cel mai bun fundaş, care a mers la Pisarenko.