vineri, 13 mai 2022

Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă - Finlanda 2022.

Astăzi 13 mai 2022 a început Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă masculin Divizia de Elită anul acesta este găzduit de către Finlanda în perioada 13- 29 mai 2022.
Oraşele gazda sunt Tampere(
Nokia Arena) și Helsinki(Helsinki Ice Arena), Nokia Arena din Tampere fiind locul principal de desfășurare al partidelor.
Mascota oficiala a acestui Campionat Mondial din Finlanda 2022 este Miracleo Lion.
Miracleo Lion apare în culorile aurolor boreale conform temei „Făcând miracole” a turneului. Miracleo va înveseli alături de fanii de hochei pe gheață în arene, zonele oficiale de fani și diverse evenimente înainte și în timpul Campionatului Mondial IIHF 2022.
„Conform temei Campionatului Mondial IIHF de hochei pe gheață din 2022, mascota Miracleo ne reamintește că fiecare dintre noi poate face mici minuni în fiecare zi în spiritul comunității, distracției și durabilității, care sunt valorile Campionatului Mondial IIHF 2022.” a declarat Heikki Hietanen, secretar general al Comitetului de organizare al Campionatului Mondial de hochei pe gheață IIHF 2022.
În conformitate cu o hotărâre din decembrie 2020 a Curții de Arbitraj Sportiv on doping sanctions, privind sancțiunile pentru dopaj, sportivilor și echipelor rusești li s-a interzis să concureze sub drapelul rusesc sau să folosească imnul național rusesc la orice Jocurile Olimpice sau campionate mondiale până la 16 decembrie 2022, putând concura doar în calitate de „atleți neutri”
Pentru Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă, echipa Rusiei urma să joace sub numele „COR”.în loc să se cânte imnul național rusesc la Campionatul Mondial din 2022, urma să se intoneze concertul pentru pian nr.1 de Piotr Ilici Ceaikovski.
La 28 februarie 2022, IIHF a decis să excludă COR și Belarus din turneu din cauza invaziei rusești din Ucraina, locul celor două echipe a fost luat de Austria şi Franţa.
Iată şi cele două grupe ale acestui Campionat Mondial:
Grupa A: Canada, Slovacia, Elveţia, Danemarca, Kazahstan, Italia, Germania şi Franţa.
Grupa B: Finlanda, Statele Unite ale Americii, Cehia, Austria, Marea Britanie, Suedia, Letonia şi Norvegia.
Astăzi s-au disputat 4 partide câte două din fiecare grupă A şi B, iată şi rezultatele acestor partide de azi:
Grupa A-Helsinki Ice Arena:
Franţa - Slovacia=2-4
Germania-Canada=3-5
Grupa B-Nokia Arena:
Statele Unite ale Americii-Letonia=4-1
Finlanda -Norvegia=5-0.