joi, 23 decembrie 2010

Bayern Munchen este in Sferturile de finala in cupa Germaniei .

              
Dupa patru zile de la victoria avuta pe Mercedes-Benz Arena ,in Bundesliga in fata celor de la VfB Stuttgart ,Bayern este la cea de-a doua victorie pe acelasi teren de fotbal,dar de aceasta data in cupa Germaniei ,unde echipa din Munchen a invins cu scorul de 6-3 (2-2),dupa o partida destul de aprig disputata.
Bayern a preluat conducerea inca de la inceputul partidei in minutul 6 ,prin golul inscris de Andreas Ottl si la numai doua minute de catre Mario Gomez,
in minutul 8 ,Bayern deja conducea cu 2-0 cea ce a facut ca spectatori din Mercedes Arena sa banuiasca cam cine va castiga aceasta partida dar dupa doar 20 de minute atacantul lui Bayern ,Mario Gomez a fost accidentat si inlocuit de catre Miroslav Klose moment in care cei de la VfB Stuttgart au reusit sa revina in joc prin golul inscris de rusul Pogrebnyak in minutul 32,si dupa mai multe tatonari acesta a reusit si golul egalari la sfarsitul primei reprize mai exact in minutul 45 ,si a fost ovationat de intreg stadionul la intrarea la cabine.
La inceputul reprizei a doua in minutul 52,Miroslav Klose a aratat ca poate inscrie si la echipa de club si nu doar la nationala Germaniei ,aducand din nou echipa in avantaj .
In minutul 67 cand Bayern inca conducea cu scorul de 3-2,la un atac prin Bastian Schweinsteiger un jucator al lui VfB Stuttgart il faulteaza destul de dur ,acesta era Khalid Boulahrouz care mai avea un cartonas galben inca din minutul 22 al primei reprize ,arbitrul Florian Meyer nu ezita si arata cartonasul rosu ,moment in care Schweinsteiger isi face drum spre arbitru ca sa-i spuna ca, desi a fost faultat, parerea lui era ca acel fault nu merita sa fie pedepsit cu galben, ceea ce insemna ca el nu voia eliminarea pe nedrept a adversarului sau
chiar daca decizia nu s-a schimbat ,gestul lui Bastian Schweinsteiger ramane unul de mare fair-play si care este destul de rar intalnit pe terenurile de fotbal si dovedeste ca el nu este doar un jucator de elita dar si un om cu mult bun simt.
Minutul 74 a adus pentru cei de la VfB Stuttgart o sansa sa egaleze dar desi arbitrul acestei partide a dat lovitura de la 11 metri ,portarul celor de la Bayern, Jorg Butt reuseste sa bareze lovitura sutata de Gentner.
In minutul 77 ,fundasul Delpierre de la VfB Stuttgart profita de neatentia aparari celor de la Bayern, si egaleaza era 3-3 si se anunta un final de partida destul de disputat daca nu exploziv .
Dar experienta celor de la Bayern a aratat ca pot reveni si in momente dificile si au facut-o prin Thomas Muller in minutul 81 cand au preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj ,era 4-3 iar la numai cinci minute au condus cu doua goluri diferenta prin reusita lui Miroslav Klose .
Datorita incordari din aceasta partida fundasul Delpierre ,faulteaza dur si este eliminat in minutul 87 ,cei de la VfB Stuttgart erau in doar 9 jucatori moment in care cei de la Bayern au profitat si au mai inscris un gol destul de frumos,
in minutul 90,prin Franck Ribery magicul jucator al lui Bayern Munchen care se pare ca si-a revenit atat fizic cat si moral.
Un scor pe masura acestei partide destul de disputate si astfel Bayern se califica in sferturile cupei Germaniei, a carei detinartoare este in prezent.
In sferturile de finala Bayern va intalni pe Alemannia Aachen ,in data de 25.01.2011.
Partidele din optimile cupei Germaniei :
Wolfsburg - Cottbus 1-3, Koln - Duisburg 1-2, Aachen - Frankfurt 1-1 (5-3 dupa penalty-uri).partidele Kickers Offenbach - 1. FC Nürnberg si
TuS Koblenz - 1. FC Kaiserslautern au fost reprogramate pentru 18.01.2011 din cauza vremi nefavorabile disputari acestor partide.

Bayern MunchenJorg Butt, Philipp Lahm,
Anatoliy Timosciuk,Breno,Danijel Pranjic,
Van Bommel (Van Buyten- minutul 54),
Andreas Ottl,Thomas Muller,Bastian Schweinsteiger,
Franck Ribery,Mario Gomez (Miroslav Klose minutul 30)
Antrenor: Louis Van Gaal.

VfB Stuttgart: Ulreich, Molinaro
(Kuzmanovic minutul 35),
Delpierre, Tasci,Boulahrouz- Boka,
Gentner (Bicakcic-minutul 88),
Trasch,Harnik, Pogrebnyak, Cacau.
Antrenor: Bruno Labbadia.


Cartonase galbene: Boulahrouz, Boka, Delpierre / Timosciuk
Cartonase rosii: Boulahrouz, Delpierre