sâmbătă, 26 decembrie 2015

Cupa Spengler la Hochei pe gheata/sezon 2015.

Azi 26 decembrie 2015, la Davos (Elvetia),pe Vaillant Arena a inceput ca la fiecare sfarsit de an,intre Craciun si Anul Nou cel mai important turneu international de Hochei pe gheata numit Cupa Spengler ,trofeul a fost donat de doctor Carl Spengler din Davos si a fost acordat pentru prima data in anul 1923.
Orasul Davos este locul preferat si de membrii familiei regale britanice pentru sporturile de iarna.
Davos este mai mult decat un "sat alpin", oferind pe langa excelente facilitati pentru activitatile sportive si alte atractii: plimbari placute, restaurante cu o mincare gustoasa, o zona comerciala interesanta. In timpul verii, un loc important il ocupa drumetiile pe trasee montane bine marcate, de exemplu de pe varful Jakobshorn poti sa ai o priveliste minunata asupra Alpilor.

Posibilitati de sport sunt: mountain bike, squash, tenis, golf (teren de golf cu 18 gauri), calarie, petercerea timpului liber in centre de fitness, sali acoperite de sport fac din aceasta statiune sa fie foarte cautata de turisti pe tot parcursul anului.
In oras oaspetii sunt asteptati cu cele mai interesante bauturi si specialitati culinare locale a restaurantelor,iar o statiune de talie mondiala, ca Davos , are si o viata de noapte pe masura, prin partiile de schi si pistele de sanius nocturne, evenimente sportive dar si prin restaurante si baruri, cluburi de noapte, discoteci,sau  concerte in aer liber.
Orasul Davos include doua regiuni, Dorf si Platz, legate de partii prin funiculare si telecabine.
Sezonul de iarna tine din luna decembrie ,pana in luna  aprilie.domeniul schiabil se intinde pana la altitudinea 2844 m.
Sint putine statiuni in lume care pot oferi conditii de schi atit de bune si  pirtii intinse pentru toate standardele.
H.C Davos ,echipa gazda participa in fiecare an la acest turneu ca de altfel si echipa nationala a Canadei care are jucatori care activeaza in Europa ,celelalte echipe variaza de la an la an ,dar in general sant din Germania ,Rusia ,Elvetia sau Republica Ceha.
Iata si cele sase echipe participante la cea de-a 89 editie a turneului anual Spengler Cup 2015:
HC Davos(Elvetia) ,echipa nationala a Canadei, Adler Manheimm(Germania) ,HC Lugano(Elvetia), ,Jokerit Helsinki(Finlanda) si Avtomobilist Ekaterinburg (Rusia).
In prima grupa numita ''Torriani'' dupa celebrul jucator elvetian de hochei pe gheata Richard Torriani care a cucerit 18 titluri de campion in liga elvetiana de hochei si doua medalii olimpice de bronz cu echipa Elvetiei ,fac parte echipele:
HC Lugano,Adler Manheimm,si ,Jokerit Helsinki .
In cea de-a doua grupa numita ''Cattini ''dupa jucatorul de hochei Hans Cattini (n. 24 ianuarie 1914 în Grono, Elveţia - d. 03 aprilie 1987) a participat la Jocurile Olimpice de Iarna din 1948, câştigând o medalie de bronz. El a fost inaugurat în Ice Hockey Federation Internationale Hall of Fame în 1998, fac parte echipele:
HC Davos,Canada,si Avtomobilist Ekaterinburg.
Cele 11 partide ale turneului de la Davos vor fi transmise in format HD de catre urmatoarele posturi tv:
SRF,RTS si RSI LA Deux,pentru Elvetia,in Rusia postul tv NTV Plus,pentru Republica Ceha ,Slovacia ,Ungaria ,Germania,si Rusia postul tv Sport1,iar pentru Danemarca ,posul tv TV2.
Programul partidelor din data de 26.12 .2015
Grupa Torriani:
HC Lugano-Adler Manheimm ,de la ora 15:00 ora locala (ora:16:00 -ora Romaniei).
Grupa Cattini:
Avtomobilist Ekaterinburg-Canada ,de la ora 20:15 ,ora locala (ora 21:15-ora Romaniei).