luni, 30 noiembrie 2015

Despre Comunicare.

In comunicarea cu alte persoane sant cel putin trei moduri de a iti da seama cu cine relationezi in acel moment ,aceste trei moduri pot fi aspectul fizic,vocea interlocutorului si gesturile sale.
Aspectul fizic:
Acesta are impactul cel mai puternic asupra persoanei cu care interactionezi . Aspectul fizic înseamna în primul rând îmbracamintea demonstrând zicala „haina face omul”
Hainele sunt un prim factor hotarâtor în formarea unei prime impresii . Pot exprima si determina foarte bine seriozitatea si multe alte calitati .
Sunetul vocii:
Dacă interlocutorul şi-ar modela vocea în convorbirii , dacă ar face o pauză după fiecare frază şi dacă tonul ar fi clar, ferm, modulat şi armonios, atunci ai fi mai atent.
Eşti mai atent cănd interlocutorul te priveşte şi are o mimică expresivă . Există un limbaj universal intelectual care nu este influenţat de educaţie.Există optzeci de feluri de a zâmbi .Se spune că ochii sunt oglinda feţei.
De altfel studiile arată că la bărbaţi creierul nu este atât de bine "acordat" pentru a primi micile semne non verbale, fapt pentru care ei sunt descrişi de femei ca fiind nepăsatori sau insensibili. 

Un sfat pentru femei: Nu vă mai supăraţi pe partenerii vostrii! Ei nu sunt construiţi genetic să „citeasca" anumite semnale subtile.
De asemeni, creierele bărbaţilor sunt programate diferit pentru a exprima emoţiile. În timp ce femeile folosesc foarte multe expresii faciale pentru a transmite, bărbaţii se bazează mai mult pe mişcări ale corpului şi prin gesturi.
Gesturile:
Un alt mod important de exprimare sunt gesturile sau felul în care ne asezam mâinile şi picioarele într-o discuţie.

Modul în care folosim palmele şi degetele, înclinaţia capului, verticalitatea corpului, nivelul la care ridicăm privirea, toate acestea spun ceva despre noi.
Despre starea psihică şi emoţională din momentul discuţiei, despre atenţia pe care o acordăm subiectului , despre cât de preocupaţi şi implicaţi suntem în acesta.
Dacă eşti la un interviu şi vezi o sprânceană ridicată din partea angajatorului îţi dai seama că nu te crede şi trebuie să aduci un argument în plus. Dacă eşti la o întâlnire cu o tipă sau un tip şi vezi că îţi zâmbeşte constant şi se joacă cu părul îţi dai seama că te place,sunt semnale pe care le vei percepe rapid, instinctual în câteva fracţiuni de secundă şi te vor ajuta să reacţionezi mai bine în fiecare situaţie din viaţa ta.