sâmbătă, 27 februarie 2010

S.U.A-Finlanda-6-1 in prima semifinala olimpica la hochei pe gheata.

Desi tot publicul aflat la pationoarul din Vancouver astepta un meci mai echilibrat, cu sanse de ambele parti si dramatism pana la sfarsit, prima repriza a adus rapid raspunsul la intrebarea cine va fi prima finalista a turneului masculin de hochei pe gheata. SUA a dat Finlandei o lectie de hochei, o adevarata demonstratie a jocului cu pucul pe gheata, aratand fara discutie ca pe continentul nord-american se joaca hocheiul adevarat, cel de clasa mondiala.


Dupa primele 10 minute era 3-0, Malone, Parise si Johnson facand praf apararea finlandeza, buimacita si lasata fara reactii in fata fazelor fulger create de americani. Antrenorul finlandez, nu a avut timp nici sa inlocuiasca portarul, deoarece elevii sai au mai primit doua goluri, semnate de Kane si Stastny. Iar cand dupa 13 minute era 6-0, chiar si cei mai optimisti fani finlandezi nu mai credeau ca vor mai fi in finala.
Americanii au rulat tot lotul si au dat un real semnal de alarma gazdelor, care se asteapta la o finala 100 % nord-americana, asa cum s-a intamplat la Salt Lake City, in 2002.
Ultimele doua reprize nu au dat impresia decat unui antrenament cu public , americanii dand impresia ca rodeaza lotul, cauta solutiile potrivite pentru finala, odihneste jucatorii uzati din turneu. Chiar si Miller, marele portar care timp de 5 reprize si jumatate a blocat poarta americanilor a fost odihnit, fiind schimbat in repriza a treia. Golul de onoare al finlandezilor a fost marcat de Nimeninen, cu 5 minute inainte de final, cu un sut imparabil pentru Thomas.