joi, 26 noiembrie 2015

Despre prietenie.

Prietenia este foarte greu de descris in cuvinte ,si totusi acest cuvant poate insemna un sentiment complex,si ar fi cam multe de spus despre acest sentiment puternic fata de cineva .
Un prieten îl accepţi asa cum este el ,cu defectele şi calităţile pe care le are şi corect ar fi să ofere reciproc acelasi lucru,un prieten adevărat , nu se arată doar la bine , ci te susţine , mai ales , când îţi este rău ,va ştii ce trebuie să spună pentru a te face să te simţi mai bine , te va susţine din umbră când e nevoie fara ca tu macar sa sti ca el te-a ajutat .
Prietenul e cel care îi place să te vadă , care este dispus să-ţi ierte slăbiciunile şi să le ascundă de ochii altora,prietenul te tratează cu menajamente când eşti absent, şi cu francheţe când eşti prezent . 

Prietenia sinceră presupune ca cineva să ia parte la soarta celuilalt cu căldură , în mod curat şi obiectiv fără nici un interes , şi aceasta presupune o identificare desăvârşită între cei doi prieteni , prietenia presupune cel puţin două persoane care desi poate diferite simt la fel anumite aspecte ale vietii .
O prietenie adevărată trece de interesul material, prietenul este acela care gândeşte pentru tine ca pentru el însuşi şi care este capabil să te ajute să înţelegi că uneori greşeşti pentru că prietenul care eşti tu să se schimbe in bine, prietenia este ca un carusel în care cei doi se ţin de mână , împreună coboară , împreună urcă.

Prietenia , fie ea chiar şi virtuală , aduce în inima noastră , o atingere caldă şi plină de emoţia binecuvântată a gândului că exişti , că poate cuiva îi lipseşti şi mai ales că poate cuiva îi eşti necesar , fie doar şi prin gândul curat sosit ca un simplu mesaj prin care-ţi transmite că este acolo !
In general avem parte de ceea ce vrem dar, dacă nu avem capacitatea să ne menţinem prietenii într-un proiect comun şi dacă nu putem avea capacitatea să îi menţinem aşa cum sunt , să îi acceptăm şi să îi iubim atunci cu siguranţă nu vom ramane prieteni cu niciunul,c
e-ţi spune un prieten este nevoie să asculti fără preconcepţii care să deformeze pentru că nu întotdeauna un acelaşi subiect ce are însemnătate pentru tine are şi pentru el iar atitudinea ce trebuie să o ai este indicat să fie bazată şi pe experienţe proprii,dar şi pe ceea ce ai auzit de la alţii.
Există prietenie virtuală care rezistă în tăcere la fiecare reîntâlnire la depărtare , persoane care nu se privesc ,dar se recunosc după starea pe care o transmit.,nu le vezi surâsul ,lacrimile tristeţea sau nelinistea dar le simţi de fiecare dată cand sant triste sau bucuroase.
Există stări şi sentimente , există înţelegere sau nu , cuvintele se scriu sau nu dar se aud în mintea fiecăruia şi se simte chiar tăcerea pe care e mare lucru s-o înţelegi.
O mare greşeală este să probezi singurătatea pentru ca abia apoi să te simţi vinovat, că nu ai fost alături de cei ce se simt singuri, sau ei nu au fost lângă tine că nu te-ai bucurat cu ceilalţi la un loc sau ei cu tine.
De multe ori ne amăgim confundând prietenia , recunoştinţa şi interesele comune cu prietenia palpabilă , cea adevărată , dar nu , aceşti prietenii ,sant foarte rari şi chiar dacă marile prietenii au la bază mici amiciţii , nu oricine se încadrează si nu ştii cine este acela până la proba contrarie.

Prietenia nu se cumpara,ea rezista in timp prin respect si se demonstreaza ,prietenia adevarata te poate face sa treci cu bine peste clipe dificile fara de care nu ai fi putut singur sa treci,in viata cel care nu a cunoscut niciodata prietenia sincera si dezinteresata ,nu a cunoscut niciodata  fericirea pe care un om o poate primi de la alt om,un prieten adevarat este greu de gasit in lumea in care traim ,foarte dificil de parasit si cam greu de uitat.