sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Franta-Germania,un amical insangerat.

Ieri seara ,13.11.2015,pe stadionul Stade de France ,din Paris s-a disputat o partida amicala dintre echipa Frantei ,viitoarea tara gazda la Euro 2016,si actuala campioana mondiala Germania,partida terminata cu victoria echipei Frantei cu scorul final de 2-0(1-0),golurile echipei Frantei au fost marcate de catre Oliver Giroud in minutul 45+1,si Andre Pierre Gignac.
Iata ca cea ce se anunta o partida amicala intre doua echipe de top din fotbalul mondial s-a transformat intr-un amical insangerat ,datorita faptului ca in timpul acestei partide s-a incercat patrunderea in stadion a unui grup de teroristi ,care se presupune a fi membrii sau simpatizanti ISIS(Statul Islmic din Irak si Siria),o grupare desprinsa din celebra grupare terorista al-Quaida ,datorita masurilor sporite de securitate care au fost luate de catre organizatorii francezi ,pentru ca la aceasta partida asista si presedintele Frantei ,teroristii nu au putut patrunde in incinta stadionului ,insa s-au regrupat in imediata apropiere si au tras focuri de arma si au aruncat cu grenade chiar in timpul primei reprize din aceasta partida amicala .
Partida a fost dusa pana la final ,in schimb dupa ce s-au auzit primele focuri de arme si prima explozie ,presedintele Francois Hollande a fost evacuat imediat in conditii de siguranta maxima de catre fortele de securitate feanceze .
Pana la finalul acestei partide situatia a devenit critica pentru cei aflati in apropierea stadionului Stade de France ,s-au produs un numar de sase atentate teroriste in acelasi timp ,pe tot cuprinsul orasului Paris.
La terminarea acestei partide atat spectatorii cat si jucatorii au ramas in incinta stadionului ,aceasta masura a fost luata de catre Jandarmeria franceza ,care a mentionat ca astfel vor evita ca numarul celor care pot fi ucisi de catre teroristi din afara stadionului .
După mai bine de patru ore de la încheierea meciului, fanii au fost evacuați de pe „Stade de France”. Spectatorii care au fost prezenti la aceasta partida amicala , au ieșit de pe arenă cântănd „Marseilleza”, imnul național al Frantei.

Opt terorişti au fost eliminaţi de forţele speciale, însă autorităţile de la Paris sunt precaute şi nu exclud ca unii dintre atacatori să fie încă în libertate. Preşedintele Francois Hollande a declarat stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a decis închiderea temporară a frontierelor.
Iata si zonele vizate de teroristii in seara de vineri seara ,in timpul partidei amicale dintre Franta si Germania.
Opt dintre atacatori au murit, şapte dintre aceştia în atacuri sinucigaşe, numarul provizoriu al atacurilor simultane comise vineri seară în Paris și în zona Stade de France se ridică la cel puțin 128 de morți și peste 200 de răniți, dintre care 80 în stare gravă. 
Procurorul General al Franţei a anunţat, sâmbătă seară, că bilanţul s-a ridicat la 129 de morţi şi 352 de răniţi.

Nationala Germaniei a ramas in seara de vineri spre sambata in incinta stadionului Stade de France ,in zona vestiarelor ,s-au luat trei decizii de catre staful tehnic a luat prima decizie sa nu se mai mearga la hotel din cauza nesigurantei care era in capitala Frantei in acel moment ,au ramas in incinta stadionului ,la stadion au fost aduse saltele pentru ca jucatori sa se poata odihni pana a doua zi ,a doua decizie a fost ca echipa nationala va parasi capitala Frantei ,in cursul zilei de sambata ,iar cea de-a treia decizie a fost ca echipa nu va mai merge la Hanovra pentru partida amicala impotriva Olandei .
Echipa nationala a Germaniei, a efectuat zborul Paris -Frankfurt in dimineata zilei de sambata 14.11.2015,si a ajuns in siguranta pe aeroportul din Frankfurt.
"Am dorit să evităm orice risc şi am hotărât să nu traversăm Parisul  şi să rămânem în vestiare", a declarat managerul Oliver Bierhoff, sâmbătă, la revenirea echipei Germaniei la Frankfurt,deasemenea Oliver Bierhoff  a mai menţionat că pe jucători i-a şocat vestea atentatelor.
Echipa Germaniei are programat marţi 17.11.2015,un meci cu Olanda. "Încă nu s-a luat o decizie în privinţa disputării acestui meci, dar eu sunt de părere că trebuie să se joace. Nu trebuie să le dăm această satisfacţie celor care ne-au atacat", a adăugat Oliver Bierhoff.
Echipa nationala a Frantei, ar fi trebuit să joace, marți, un meci amical, împotriva Angliei, la Londra, dar partida a fost anulată, din cauza atentatelor si tragediei de vineri seară.
Franta:
Hugo Lloris,Bacary Sagna,Varane,Koscielny,Patrice Evra,Diarra(minutul -80-Schneiderlin),Pogba,Matuidi,(minutul 88-Cabaye),Griezmann(minutul 80-Ben Arfa), Anthony Martial,Oliver Giroud(minutul 69-Andre Pierre Gignac)
Germania:
Manuel Neuer,Mattias Ginter,(minutul 79-Kevin Voland),Jerome Boateng(minutul 46-Skodran Mustaf),Matts Hummels,Antonio Rudiger,Jonas Hector(minutul 37-Emre Can),Sami Khedira(minutul 61-Gundogan),Bastian Schweinsteiger,Julian Draxler(minutul 61-Leroy Sane),Thomas Muller,Mario Gomez.
Cancelarul Germaniei ,doamna Angela Merkel a declarat :"Sunt profund șocată de știrile și imaginile pe care le-am văzut de la Paris. În aceste momente gândurile mele se îndreaptă către victimele acestor atacuri evident teroriste, către apropiații acestora și către toți locuitorii Parisului", a afirmat Angela Merkel, potrivit unui comunicat dat publicității vineri seara.
Franţa este în stare de şoc după cele mai grave atentate comise vreodată în Paris. Conform CNN, 128 de oameni au murit în atacurile teroriste care au vizat zona stadionului Stade de France, o sală de concerte din Paris, precum şi mai multe restaurante şi terase din centrul capitalei Franţei.