marți, 3 noiembrie 2015

Tor Messenger.

In cazul in care va simtiti urmarit sau credeti ca aplicatiile de messenger sant interceptate ,ei bine exista varianta care va scuteste de aceste suspiciuni,ea se numeste simplu Tor Messenger.
Creatori acestei aplicati au confirmat faptul ca aceasta aplicatie a fost testata si a iesit bine la trei variante Alpha de testare ,aceasta aplicatie nu poate fi interceptata de catre nimeni .
Desi eu am dubii in aceasta privinta ,si desigur ea poate fi urmarita de creatori acestei aplicatii sa speram ca aceasta aplicatie fata de altele va pastra secretele si va fi una suta la suta privata.

Diferenta este ca mesajele trimise sant preluate cu ajutorul protocolului Off-The -Record(OTR),acesta foloseste conexiuni criptate intermediate prin nodurile de anonimizare ale retelei Tor,locatia exacta nu mai poate fi descoperita de un eventual urmaritor ,iar protocolul OTR asigura protectia conversatilor purtate prin aceasta aplicatie numita Tor Messenger.
Tor Messenger va fi o aplicatie greu de interceptat dupa cum spun si creatori sai si va fi folosita mai ales de cei care folosesc : Jabber(XMPP),IRC,Twitter,Yahoo,Google Talk, si Facebook Chat.
Aceasta aplicatie de anonimizare intre utilizatori  poate fi descarcata de aici:https://blog.torproject.org/blog/tor-messenger-beta-chat-over-tor-easily