marți, 11 aprilie 2017

Bayern a castigat clasicul derby cu Borussia Dortmund in etapa cu numarul 28 din Bundesliga .

Cu doar sase etape inainte de finalul sezonului 2016/2017 din Bundesliga ,in etapa cu numarul 28 ,Bayern reuseste sa castige clasicul derby cu Borussia Dortmund ,la München,pe stadionul Allianz Arena ,in partida disputata duminica 8 aprilie 2017,Bayern a castigat cu scorul final de 4-1(2-1).
La aceasta partida au asistat aproximativ 75.000 de spectatori,arbitrul principal al acestei partide a fost Marco Fritz din Korb.
In tribuna alaturi de fanii lui Bayern s-a aflat si celebrul Ottmar Hitzfeld ,considerat printre cei mai buni antrenori de fotbal din lume ,a fost ales antrenorul anului in lume de doua ori ,tot de doua ori a castigat ca antrenor si Cupa Campionilor Europeni cu doua cluburi diferite ,cele doua cluburi sunt Borussia Dormund si Bayern  München  ,cu Borussia Dortmund a castigat Cupa Campionilor in sezonul 1996-1997,iar cu Bayern in sezonul 2000-2001,in momentul de fata este antrenorul principal al nationalei Elvetiei.
Desi poate sta in loja oricarui stadion din lume ,Ottmar Hitzfeld prefera sa vada orice partida de care este interesat in mijlocul supoterilor.
Cartonase galbene:Robert Lewandowski ,Arturo Vidal (Bayern München), Felix Passlack, Marc Bartra, Roman Bürki ( Borussia Dortmund).
Golurile acestei partide au fost inscrise pentru Bayern  München de :Franck Ribery in minutul 4,Robert Lewandowski in minutele 10 si 68 (penalty),si Arjen Robben in minutul 49.
Pentru Borussia Dortmund a inscris Raphaël Guerreiro in minutul 20.
Bayern München  :
Sven Ulreich,Philipp Lahm,Jerome Boateng, Javi Martínez (Mats Hummels-minutul 79),David Alaba ,Xabi Alonso,Arturo Vidal ,Arjen Robben, Thiago, Franck Ribéry (Douglas Costa -minutul 74) Robert  Lewandowski (Joshua Kimmich -minutul 72).
Borussia Dortmund:
Roman Bürki ,Matthias Ginter, Sokratis Papastathopoulos ,Marc Bartra ,Felix Passlack,Gonzalo Castro (Sebastian Rode-minutul 46), Raphaël Guerreiro (Mikel Merino-minutul 69),Marcel Schmelzer Ousmane Dembélé (Emre Mor-minutul 59),Pierre-Emerick Aubameyang,Christian Pulisic..
In clasamentul din Bundesliga ,se afla  in continuare Bayern München cu 68 de puncte ,urmata la distanta de 10 puncte de RB Leipzig cu 58 de puncte pe locul 2,si pe locul 3 se afla in continuare TSG 1899 Hoffenheim cu 51 de puncte .
Cel mai fautat jucator al acestei partide a fost Robert Lewandowski ,care datorita loviturilor primite pe tot parcursul partidei a trebuit sa fie schimbat in minutul 72 ,dupa ce a inscris de doua ori in aceasta partida Robert Lewandowski a trecut pe primul loc al marcatorilor din Bundesliga ,cu 26 de goluri inscrise ,urmat de Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)cu 25 de goluri .