luni, 1 iulie 2024

Germania învinge Danemarca şi se califică în Sferturile de finală la Campionatul European de fotbal.

Sâmbătă 29 iunie 2024 la Dortmund pe stadionul Dortmund Arena (Signal Iduna Park) s-a disputat partida din Optimile Campionatului European de fotbal dintre Germania şi Danemarca această partidă a fost câştigată de echipa Germaniei cu scorul final de 2-0(0-0).
La această partidă au asistat aproximativ 62.000 de spectatori, arbitrul acestei partide a fost Michael Oliver din Anglia.
Cartonașe galbene: Kasper Hiulmand în minutul 41, Alexander Bah şi Joachim Andersen în minutul 57 şi Joachim Maehle în minutul 60 (Danemarca)/şi antrenorul echipei Germaniei Julian Nagelsmann în minutul 59 (Germania).
Golurile acestei partide au fost inscrise de Kai Havertz in minutul 53 din penalty si Jamal Musiala in minutul 68.
Această partidă a fost întreruptă în minutul 34 din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, arbitrul principal al acestei partide Michael Oliver a chemat căpitani celor două echipe şi a justificat această decizie spunând că deasupra stadionului au apărut mai multe fulgere şi tunete, după trimiterea celor două echipe la vestiare decizia arbitrului principal s-a dovedit chiar bună deoarece chiar a plouat şi cu grindină de dimensiune destul de mare.
Pentru siguranţa jucătorilor această partidă a fost întreruptă timp de aproximativ 25 de minute după care s-a reluat jocul de la minutul 34 însă tabela a rămas neschimbată până la pauză ambele echipe nu au reuşit să înscrie scorul rămânând 0-0.
Ultima dată când Germania și Danemarca s-au întâlnit la un turneu final a fost la EURO 2012, atunci când Germania a câştigat cu scorul final de 2-1. Lucas Podolski și Lars Bender înscriau pentru Germania în timp ce Michael Krohn-Dehli înscria pentru Danemarca.
Germania:
Manuel Neuer,Joshua Kimmich,Antonio Rudiger,Nico Sclotterbeck,David Raum(Benjamin Henrichs -minutul81),Robert Andrich(Emre Can -minutul 65),Toni Kross,Leroy Sane(Waldemar Anton - minutul 88),Ilkay Gündoğan(Niclas Fulkrug - minutul 65),Jamal Musiala(Florian Wirtz minutul 81),Kai Havertz.
Danemarca:
Kasper Scmeichel,Joachim Andersen,Jannik Vestergaard,Andreas Christensen (Jakob Bruun Larsen - minutul 81),Alexander Bah(Mikkel Damsgaard -minutul 81) ,Thomas Delaney(Christian Norgaard - minutul 69),Pierre -Emile Hojbjerg ,Joakim Maehle,Andreas Olsen(Yussuf Poulsen - minutul 69),Christian Eriksen ,Rasmus Hojlund(Jonas Wind - minutul 81).

Următoarea partidă pe care o va disputa naţionala Germaniei va fi contra echipei nationale a Spaniei în data de 5 iulie 2024 la Stuttgart pe stadionul Stuttgart Arena, în Sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal.
De menţionat că naţionala Spaniei a câştigat partida din Optimile de finală contra echipei naţionale a Georgiei cu scorul final de 4-1(1-1) ieri seara la Köln.