miercuri, 28 aprilie 2010

Bayern München a invins Olimpique Lyon si in retur, si s-a calificat in finala UEFA Champions League ,de la Madrid.

Bayern este in finala! ,aseara 27.04.2010,la Lyon pe stadionul  Stade de Gerland ,unde au asistat aproximativ 39.414 spectatori ,conform organizatorilor acestui meci,Bayern a invins echipa gazda cu scorul de 3-0,
(1-0),croatul Olic,de la Bayer a fost eroul meciului el a inscris toate cele trei goluri din aceasta partida ''antrenament'' pe care jucatori lui Bayern  Munchen au avut-o in semifinalele Uefa Champions League .
Bayern a ajuns în ultimul act al Ligii după o pauză de 9 ani. În ediţia 2000-2001, Bayern a trecut în semifinale de Real Madrid (1-0 şi 2-1) şi au cucerit trofeul în duelul cu Valencia, 1-1 şi 5-4 la penaltyuri. Finala de atunci s-a jucat pe "San Siro" pe 23 mai, cea de pe "Bernabeu" va fi pe 22 mai.
Prin calificarea în finală, Bayern are posibilitatea să castige toate competiţiile, in care este in momentul de fata si anume,Campionatul Germaniei,Cupa Germaniei si Uefa Champions League.
Bayern este pe primul loc in Bundesliga, inaintea lui Schalke 04,doar la golaveraj, iar pe 15 mai vor disputa finala Cupei Germaniei, contra lui Werder Bremen.
Într-o situţie similară ar mai fi doar Inter Milano dacă se vor califica in finala.

BAYERN MUNCHEN
22. H.J. Butt ,
21. Lahm,
5. Van Buyten (46'-6. Demichelis),
28.Badstuber,26.Contento
10. Robben (76'-18. Klose),
17.Van Bommel,
31. Schweinsteiger (78'-27.Alaba),
 8.Hamit Altintop ,
 5.T. Muller,
11.I.Olici.
Rezerve:1.Rensing,18.Klose,27.Alaba,33.M.Gomez,13.Gorlitz,6.Demichelis
 Antrenor principal: Louis van Gaal
OLIMPIQUE LYON
1. Lloris ,
13.Reveillere,
3. Cris,4. Boumsong,
20. Cissokho (46' -18.Gomis)
41. Gonalons,
17. Makoun,
7.Bastos ,14. Govou,
 9.Lisandro Lopez (79'-10. Ederson),
19.Cesar Delgado (67'-8. Pjanici).
Rezerve:30.Vercoutre,23.Anderson,32.Gassama,
6.Källström,8.Pjanic,10.Ederson, 18.Gomis
Antrenor principal: Claude Puel.

 Arbitrul : Massimo Busacca (Elveţia)   
 Cartonase galbene: Gonalons / Altintop.
 Cartonas rosu: Cris minutul 59.
 Goluri marcate:I.Olic: 0:1minutul,26, 0:2,minutul 67,0:3,minutul 78.
Inaintea acestei partide retur ,echipa Bayern Munchen a avut totusi unele mici probleme in interiorul echipei ,si anume la ultimul meci diputat in Bundesliga , in deplasarea de la Monchengladbach ,echipa a avut un joc mai slab si a remizat cu Borussia Monchengladbach scor 1-1,asta nu ar fi fost nimic daca nu ar fi fost si cele doua accidentari ale fundaşiilor centrali Demichelis şi Van Buyten, si conflictul care a aparut intre doi jucatori de baza ai formatiei din Munchen ,este vorba de Schweinsteiger şi Ribery ,care s-au certat dupa terminarea paridei cu Borussia,la vestiar .
Motivul a fost  decizia lui Ribery,din finalul meciului ,mai exact in prelungirile partidei cu Borussia, francezul a avut o lovitură liberă pe care toată lumea se aştepta s-o execute direct, recunoscută fiind abilitatea sa de a marca din astfel de situaţii. Dar în loc să şuteze, el i-a pasat lateral lui Pranjici şi ocazia unui gol s-a dus ,enervat pe acest fapt si pentru ca astfel se puteau lua trei puncte daca inscria , Schweinsteiger i-a reproşat alegerea făcută: "Un rahat! De ce naiba n-ai tras?". După care i-a trîntit francezului uşa-n nas la vestiar.
Dar iata ca olandezul Louis van Gaal ,a stiut sa isi determine echipa sa fie unita si sa mearga in finala ,ce se stia pana la inceperea meciului de la Lyon ,era si faptul ca Anatoli Timoşciuk era indisponibil pentru acest meci datorita  faptului că a contractat un virus şi are probleme cu stomacul.
Adevarul era ca luni dimineaţă, în ziua plecării lui Bayern spre Lyon, Anatoli Timoşciuk l-a sunat pe antrenorul Louis van Gaal să-i spună că nu poate face deplasarea cu echipa în Franţa.Soţia lui e într-o stare gravă în spital.
Gravidă în 6 luni, cu doi gemeni, Nadiei i s-a rupt apa cu mult înainte de vreme şi e în pericol să piardă sarcina,antrenorul şi-a dat acordul ca jucatorul să rămînă la Munchen,pentru a rezolva aceasta problema de familie.
Dupa acest meci antrenorul lui Bayern Munchen ,a ramas destul de rezervat si a precizat pentru presa ca inca nu a castigat nimic ,echipa sa poate bate pe oricine dar ''deocamdata n-am cîştigat nimic incă putem pierde totul''.,cuvinte
care au dovedit din plin seriozitatea acestui tehnician olandez .
Mult succes in continuare Bayern ! si sper ca, la Madrid ,trofeul sa fie al tau.