duminică, 6 august 2017

Bayern München a castigat Supercupa Germaniei la Dortmund .

Ieri seară 5 august 2017, pe stadionul Westfalen (Signal Iduna Park) din Dortmund s-a disputat partida din Supercupa Germaniei, partida in care s-au intalnit Borussia Dortmund si Bayern München, la aceasta partida au asistat aproximativ 81.360 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Felix Zwayer din Berlin.
Aceasta partida a fost castigata la loviturile de departajare cu scorul final de 5-4 de catre Bayern München, dupa ce la finalul celor 90 de minute de joc scorul final a fost de 2-2(1-1).
Cartonase galbene: Sokratis Papastathopoulos,Dan-Axel Zagadou(Borussia Dortmund ) si Robert Lewandowski si Arturo Vidal (Bayern München).
În această partidă Borussia Dortmund a condus de două ori, însă Bayern München a reuşit să revină şi să egaleze, deschiderea scorului in Supercupa Germaniei a fost facuta in minutul 12, de catre jucatorul celor de la Borussia Dortmund, Christian Pulisic care a speculat o greseala destul de mare a lui Javi Martinez si a inscris in poarta aparata de Sven Ulreich, scorul devenea astfel 1-0, pentru Borussia Dortmund.
Bucuria celor din Dortmund nu a durat însă prea mult, pentru că numai după 6 minute, mai exact în minutul 17 al partidei a venit şi golul egalizator al celor de la Bayern München, care au reuşit să înscrie prin Robert Lewandowski, după o pasa reusita a lui Joshua Kimmich, care a profitat ca apararea Borussiei a iesit gresit la off-side, scorul devenea astfel 1-1, si se anunta o partida extrem de disputata inca din primele minute de joc.
Al doilea gol al celor de la Borussia Dortmund a venit in minutul 71, cand atacantul Pieere Emerick Aubameyang a reusit sa inscrie si sa ridice un intreg stadion in picioare.
Cei din Dortmund se vedeau deja câştigători pe finalul partidei, însă în minutul 88 a venit şi golul egalizator al celor de la Bayern München care au înscris prin Joshua Kimmich care a şutat spre poartă iar portarul Roman Burki a respins in propia poarta, scorul devenea 2-2.
După terminarea timpului regulamentar de joc s-a trecut la executarea loviturilor de departajare pentru a stabili câştigătoarea Supercupei Germaniei,
Pentru Bayern au inscris :Robert Lewandowski ,Frank Ribery ,Sebastian Rudy,Arturo Vidal ,si golul victoriei Niklas Sule .
Pentru Borussia Dortmund au inscris :Ousmane Dembele ,Maximilian Philipp,
Pieere Emerick Aubameyang,Gonzlo Castro .
Au ratat :Joshua Kimmich (Bayern München),Sebadtian Rode si Marc Bartra (Borussia Dortmund).
Borussia Dortmund:
Roman Bürki , Christian Piszczek,Sokratis Papastathopoulos,Marc Bartra,Dan-Axel Zagadou (Lukasz Passlack -minutul 77) Gonzolo Castro, Sahin,Mahmoud Dahoud (Sebastian Rode -minutul 46), Ousmane Dembélé, Pieere Emerick Aubameyang,Christian Pulisic (Maximilian Philipp -minutul 90).
Antrenor principal :Peter Bosz.
Bayern München:
Sven Ulreich ,Joshua Kimmich, Javi Martínez (Süle -minutul 60),Mats Hummels, Rafinha ,Tolisso (Sanches 84), Arturo Vidal, Sebastian Rudy ,Thomas Müller, (Coman -minutul 67),Robert Lewandowski,Frank Ribéry.
Antrenor principal:Carlo Ancelotti