miercuri, 14 septembrie 2022

13 cu ghinion pentru FC Barcelona pe Allianz Arena.

Marţi seara în data de 13 septembrie 2022 la München pe stadionul Allianz Arena s-a disputat partida din grupa C din UEFA Champions League dintre Bayern München şi FC Barcelona partida terminată cu scorul final de 2-0(0-0) în favoarea echipei Bayern München.
La aceasta partida au asistat aproximativ 75.000 de spectatori ,arbitrul principal al acestei partide a fost Danny Makkelie din Olanda.
Cartonașe galbene:Marcel Sabitzer, Joshua Kimmich (Bayern  München)/ Sergio Busquets(FC Barcelona).
Deşi nu a înscris în această partidă de ziua să de naştere Thomas Müller a rămas cu bucuria că a câştigat în faţa echipei FC Barcelona, şi s-a întâlnit cu fostul coechipier Robert Lewandowski de această dată în postura de adversar.
Robert Lewandowski a revenit la München dupa 56 de zile de la transferul sau la noua echipa FC Barcelona,datorita trageri la sorti din UEFA Champions League.
Din luna August 2020 si pana in prezent scorul dintre cele doua echipe este destul de mare in favoarea lui Bayern si anume 16-2.
Iata si rezultatele:
13/09/22 Bayern – Barcelona 2-0 Grupe.
08/12/21 Bayern – Barcelona 3-0 Grupe.
14/09/21 Barcelona – Bayern 0-3 Grupe.
14/08/20 Barcelona – Bayern 2-8 Sferturi.

Golurile acestei partide au fost inscrise in repriza a doua de :Lucas François Bernard Hernández in minutul 50 si Leroy Sane in minutul 54. 
După această victorie Bayern ocupă locul 1 cu 6 puncte în grupa C din UEFA Champions League, pe locul 2 se află FC Barcelona cu 3 puncte,pe locul 3 la acelaşi număr de puncte dar golaveraj inferior Internazionale Milano pe ultimul loc în această grupă se află FC Viktoria Plezen cu 0 puncte.
În această partidă Manuel Neuer a fost de neînvins, polonezul Robert Lewandowski venit ca adversar pe Allianz Arena, nu a reuşit să îl învingă pe Manuel Neuer.
In prima repriza Barcelona a ratat de cinci ori ,trei dintre aceste ratari au fost ale lui Robert Lewandowski.
Schimbarea de ritm in aceasta partida a facut-o antrenorul Julian Nagelsmann (Bayern München) care in minutul 46 l-a inlocuit pe Marcel Sabitzer cu Leon Goretzka.
La doar 4 minute dupa aceasta schimbare Lucas Hernandez reuseste sa inscrie cu capul in minutul 50 din pasa lui Joshua Kimmich  care a executat o lovitura de corner pentru Bayern scorul devenea 1-0.
Dupa alte patru minute in minutul 54 al partidei Leroy Sane primeste o pasa de la Jamal Musiala si reuseste sa il invinga pe Marc Andre  ter Stegen,scorul devenea 2-0 in favoarea lui Bayern  München. 
FC Barcelona a incercat in aceasta partida sa dea o replica pe masura celor de la Bayern dar singura ocazie mai importanta a fost o lovitura in bara a lui Pedri Gonzalez,in concluzie Barcelona a ratat foarte mult nereusind sa inscrie in poarta aparata de Manuel Neuer. 

Bayern  München:
Manuel Neuer,Benjamin Pavard (Noussair Mazraoui -minutul 21), Upamecano,Lucas Hernández,Alphonso Davies ,Joshua Kimmich, Marcel Sabitzer (Leon Goretzka-minutul 46), Leroy Sané (Mathys Tel -minutul 80), Jamal Musiala (Ryan Gravenberch -minutul 80),Sadio Mané (Serge Gnabry -minutul 70)Thomas Müller.
FC Barcelona:
Marc Andre ter Stegen,Jules Koundé, Ronald Araújo,Andreas Christensen (Eric García -minutul 70),Marcos Alonso, Gavi (Frankie de Jong-minutul 61), Busquets, Pedri Gonzalez, Raphinha (Ferran Torres -minutul 61),Robert Lewandowski,Osmane Dembélé (Ansu Fati -minutul 80).