luni, 19 martie 2018

RB Leipzig câştigă partida cu Bayern München în etapa cu numărul 27 din Bundesliga.

Ieri seară, la Leipzig pe stadionul Red Bull Arena s-a disputat partidă din etapa cu numărul 27 din Bundesliga, dintre RB Leipzig şi Bayern München, partidă câştigată de echipa gazdă RB Leipzig, cu scorul final de 2-1(1-1).
La aceasta partida au asistat aproximativ 42.558 de spectatori ,arbitrul principal al acestei partide a fost Marco Fritz din Korb..
Cartonase galbene:Kevin Kampl, Naby Keita,Peter Gulacsi(RB Leipzig) / Sebastian Rudy,Niklas Süle,Franck  Ribery, Robert Lewandowski(Bayern München).
RB Leipzig:
Peter Gulacsi ,Konrad Laimer, Konaté, Upamecano, Ilsanker, Kevin Kampl, Diego Demme, Naby  Keita (Forsberg-minutul 68),Bruma, Yussuf  Poulsen ,Marcel Sabitzer (Timo Werner -minutul 10),-(Jean-Kévin Augustin -minutul 83).
Bayern München:
Sven Ulreich ,Joshua Kimmich (Rafinha 78'),Niklas Süle,Mats  Hummels,David Alaba,Sebastian Rudy,Thomas Müller,Arturo Vidal, James (Robert Lewandowski -minutul 72), Bernat (Franck Ribery -minutul 61) Wagner.
Bayern era neînvinsa de 18 etape, până la această partidă în care au pierdut deşi au condus cu scorul de 1-0, prin golul marcat în minutul 12 de Wagner, RB Leipzig a reuşit să egaleze în minutul 37 prin golul marcat de către Keita, la pauză scorul era egal 1-1, însă în cea de-a doua repriză jucătorii antrenaţi de Ralph Hasenhüttl au reuşit să mai înscrie un gol în minutul 56 prin atacantul de 22 de ani, Timo Werner.
De mentionat ca Timo Werner nu mai inscrisese de aproximativ 543 de minute ,acesta a inscris 11 goluri in actualul sezon pentru RB Leipzig.
Schimbarea tactică cu trei fundaşi a lui Ralph Hasenhüttl a făcut ca echipa din Leipzig să câştige această partidă, deşi foarte mulţi o vedeau deja pe Bayern campioană după terminarea acestei partide.
Acesta schimbare tactică făcută cu trei fundaşi a fost făcută vineri 16 martie 2018, iar pregătirea pentru acest nou sistem cu trei fundaşi a fost făcută doar la antrenamentul de a doua zi cu doar o zi înaintea partidei cu Bayern.
O revenire spectaculoasă de la 0-1, şi o dovadă că în fotbal o tactică bine gândită poate schimba o întreagă partidă.
După această victorie nesperată antrenorul austriac Ralph Hasenhüttl a declarat :"După ce pierdusem pe linie până acum, am decis să facem ceva diferit. Să punem presiune pe Mats Hummels și să nu-l lăsăm să paseze. Am schimbat 6 jucători, iar planul a funcționat perfect", a explicat fostul atacant. "I-am dominat copios în prima repriză, am avut 13-1 la șuturi la poartă. Alegerea s-a dovedit inspirată"
Antrenorul lui Bayern s-a declarat surprins de tactica folosită şi a declarat:
"Au făcut un presing foarte agresiv și au meritat să câștige. N-am mai avut atitudinea și jocul din ultimele săptămâni".

Antrenorul Jupp Heynckes se referea la victoria obţinută de Bayern cu scorul de 3-1 cu Besiktas Instanbul în returul din Optimile de finală ale Uefa Champions League.
După tragerea la sorţi de la Nyon (Elveţia) adversara lui Bayern în Sferturile de finală ale Uefa Champions League, va fi FC Sevilla (Spania).
Partida tur se va disputa la Sevilla în data de 3 aprilie 2018, urmând ca parida retur să se dispute la München în data de 10 aprilie 2018.

Deşi a pierdut această partidă Bayern este în continuare pe primul loc în Bundesliga, cu 66 de puncte din 27 de partide disputate, pe locul doi se află Schalke 04 cu 49 de puncte, iar pe locul trei se află Borussia Dortmund cu 48 de puncte.
Următoarea partidă pe care Bayern o va disputa în Bundesliga va fi cu actuala ocupantă a locului trei din Bundesliga, şi anume Borussia Dortmund, partidă ce se va disputa la München pe stadionul Allianz Arena în data de 31 martie 2018, ora 20:30(ora României).