miercuri, 19 aprilie 2017

Auf Wiedersehen Cardiff!

Ieri seara ,pe stadionul Santiago Bernabéu din Madrid ,cu o audienta de aproximativ 85.450 de spectatori s-a disputat partida retur din Sferturile de finala Uefa Champions League ,dintre echipa gazda Real Madrid si Bayern München.
Aceasta partida a fost castigata de Real Madrid in reprizele de prelungiri cu scorul final de 4-2(0-0,1-2) ,de mentionat ca in partida tur de la München, echipa Real Madrid a invins cu scorul final de 2-1 si astfel cu scorul general de 6-3 se califica in Semifinalele Uefa Champions League.
Arbitrul principal al acestei partide a  fost  Viktor Kassai din Ungaria ,un arbitru care a decis dezastrul din aceasta partida ,decizile sale au distrus practic un spectacol fotbalistic si a  facut ca  o partida de  fotbal sa se transforme in orice alceva dar nu in ceea ce se numeste  fotbal.
Cartonase galbene :Casemiro(Real Madrid) /Mats  Hummels,Xabi Alonso, Arjen Robben (Bayern München).
Cartonas rosu:Arturo Vidal (Bayern München)..
Golul acestei partide a fost inscris pentru Bayern Munchen de :Robert Lewandowski in minutul 53 din penalty,in minutul 78 Sergio Ramos a insris in propia poarta autogolul care a dus partida in extratime .
Pentru echipa spaniola Real Madrid au inscris :Cristiano Ronaldo in minutele:76,105 si 109,si Marco Asensio in minutul 112.
De obicei nu comentez arbitrajul ,datorita  faptului ca si arbitrul  face parte din joc ,dar la aceasta partida arbitrajul a  facut ca munca unei intregi echipe sa  fie aruncata la gunoi de catre un arbitru mediocru si care are pretentia ca este un arbitru de top ,acest arbitru nu este la prima partida care o distruge ,dar se pare ca  forul pe care il reprezinta este  foarte multumit de ceea ce face acest arbitru numit Viktor Kassai.
Nu ma deranja ca se califica Real Madrid ,dar sa o faca la modul sportiv nu asa prin goluri marcate din ofsaid sau eliminare la o intraere perfect exectata si la mingie a lui Arturo Vidal care sa  fiu corect a cautat practic cartonasul rosu inca din prima repriza ,nu inteleg cum nu a  fost schimbat de catre Carlo Ancelotti.
A fost o partida in care Bayern a aratat ca se poate ,chiar si in zece jucatori ,dar nu au putut face mai mult ,asta nu inseamna ca Bayern este inferioara echipei din Madrid.
Jucatorii lui Bayern au aratat ca pot si ei invinge pe terenul celor din Madrid ,scorul final la sfarsitul celor 90 de minute era de 2-1 in favoarea lui Bayern.
De fapt daca analizam intreaga partida de la inceput ,Bayern Munchen a jucat in 10 jucatori ,asa de mult laudatul spaniol Xabi Alonso nu a jucat deloc si practic nu am inteles de ce nu a fost schimbat mai devreme ,si a trebuit sa stea in teren pana in minutul 75 cand a intrat Thomas Muller, schimbari si decizi pe care doar Carlo Ancelotti le-a inteles ,deasemenea sa il scoti pe Franck Ribery cand acesta a fost cel mai bun de pe teren si sa il introduci pe lenesul Douglas Costa care ziceai ca este la partida sa de retragere.
La fel si atat de apreciatul si laudatul Manuel Neuer ,a fost ca si la Munchen total depasit,mie personal mi se pare iesit din forma in acest sezon , tot respectul pentru ce a facut in fobalul german pana in prezent dar cateodata este greu sa fi la nivelul maxim o lunga perioada de timp ,se pare ca va lipsi pana la finalul campionatului in Bundesliga ,din cauza unei accidentari in aceasta partida de la Madrid ,deasemenea el nu va evolua nici la Cupa Confederatiilor, acidentarea sa este evaluata de medicii echipei ,pentru o perioada de opt saptamani .
Real Madrid:
Keylor Navas ,Daniel Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo , Casimero, Luka Modric, Toni Kroos (Mateo Kovacic -minutul 115) , Isco (Lucas Vazquez -minutul 71), Karim Benzema (Marco Asensio-minutul 64), Cristiano Ronaldo.
Bayern München: 
Manuel Neuer,Philipp  Lahm,Jerome Boateng,Mats Hummels, David Alaba  Xabi Alonso (Thomas Müller-minutul 75), Arturo  Vidal ,Arjen Robben, Thiago Alcantara,Franck Ribéry ( Douglas Costa-minutul 71) Robert  Lewandowski (Joshua Kimmich-minutul 88).
Drumul echipei antrenate de Carlo Ancelotti se opreste la Madrid ,dar asta nu inseamna ca Bayern nu va continua sa spere ca intr-un viitor apropiat se va termina cu aceasta nesansa a echipei care reuseste sa ajunga pana aproape de finalul competitiei Uefa Champions League dar nu reuseste sa o si castige ,
Mult succes in continuare si indiferent de rezultatele viitoare ,Bayern Munchen va ramane echipa mea preferata si voi tine cu ea pana la moarte si de ce nu si dincolo de ea ,faptul ca a pierdut o calificare nu inseamna nimic ,sunt sigur ca va veni si vremea ca trofeul Ligii Campionilor sa se intoarca la München.