joi, 9 mai 2024

Bayern München a ratat finala UEFA Champions League.

Ieri seară la Madrid s-a disputat pe stadionul Santiago Bernabéu partida retur din Semifinala UEFA Champions League dintre Real Madrid şi Bayern München această partidă a fost câştigată de Real Madrid cu scorul final de 2-1(0-0).
În partida tur de la München scorul a fost de 2-2 iar la general scorul a fost de 4-3 în favoarea echipei Real Madrid care se califică în finala UEFA Champions League contra echipei Borussia Dortmund care se va disputa pe stadionul Wembley în data de 1 iunie 2024.
Arbitrul principal al acestei partide a fost Szymon Marciniak din Polonia.
Cartonaș galben:Eduardo Camavinga (Real Madrid).
Golurile acestei partide au fost inscrise de Alphonso Davies in minutul 68 pentru Bayern si Joselu in minutele 88 si 90 +1 pentru Real Madrid.
In aceasta partida arbitrul principal a luat decizii majore in evolutia acestei partide ,in minutul 71 echipa Real Madrid a inscris iar arbitrul a validat incorect aceasta reusita ,deoarece in careu a fost facut un fault in atac al lui Nacho contra lui Joshua Kimmich ,Nacho la impins pe Kimmich cu ambele brate la nivelul fetei ,Kimmich a cazut iar Nacho a ramas nemarcat si a deviat mingea ,corectia a fost facuta insa din camera VAR de catre Tomasz Kwiatkowski care a spus arbitrului principal sa revada faza ,dupa ce a vazut faza Szymon Marciniak a anulat golul celor de la Real Madrid .
O altă fază controversată a fost în minutele de prelungiri când Bayern era condusă cu scorul de 2-1, Mazraoui ajuns la marginea careului advers acesta nu a atins mingea ea fiind deviată cu capul de un apărător al Realului, mingea a ajuns la De Ligt care a trimis spre poarta şi a înscris dar golul a fost anulat deoarece s-a considerat ca înainte să şuteze a fost fluierat ofsaid, tuşierul Tomasz Listkiewicz s-a grăbit și a ridicat fanionul înainte că faza să se termine, o greşeală imensă care a făcut ca rezultatul acestei partide să fie incorect aici este vorba de fair play nu de cine câştigă şi cine pierde este vorba de frumuseţea acestui sport numit fotbal dar care este uneori stricat de arbitri care nu pot să se ridice la un anumit nivel.
Arbitrul asistent trebuie să aștepte terminarea fazei, lăsându-le celor din camera VAR șansa de a interveni a fost o dublă greșeală, una a asistentului şi a doua a lui Marciniak acesta putea să aștepte terminarea fazei.
Regulamentul UEFA a fost încălcat în mod normal, la o asemenea fază la limită, jocul ar fi trebuit lăsat până la încheierea atacului apoi putea interveni arbitrajul video (VAR) pentru a lămuri dacă a fost ofsaid sau nu.
Așa s-a și întâmplat la golul de 2-1 înscris de Real Madrid, în minutul 90+1 faza a fost lăsată iar Joselu a marcat, golul a fost anulat de arbitru și validat ulterior după câteva minute după analiza VAR.
Thomas Tuchel (antrenor Bayern Munchen)a declarat la conferinta de presa dupa terminarea acestei partide:'' E un dezastru asbolut această decizie. Trebuia lăsată acţiunea până la final, e o regulă, cu atât mai mult cu cât era aproape de gol. Prima greşeală a fost făcută de asistent, a doua de arbitrul de centru. Scena de la final e incredibilă. Eu nu vreau să spun că Real are mereu noroc, dar asta a făcut diferenţa. E o semifinală de Liga Campionilor în care toată lumea trebuie să-şi forţeze limitele, toată lumea trebuie să sufere, toată lumea trebuie să joace fără greşeli. Deci, arbitrul trebuie să fie şi el la acest nivel. Scuzele de după nu ajută la nimic ''.
 
Real Madrid:
Andriy Lunin,Dani Carvajal,Antonio Rüdiger, Nacho Fernández,Ferland Mendy, Federico Valverde (Joselu -minutul 81), Tchouameni (Camavinga 
-minutul 70),Toni Kroos (Luka Modrić -minutul 69),Jude Bellingham (Éder Militão -minutul 90)Rodrygo (Brahim Diaz -minutul 81), Vinícius Júnior.
Bayern München:
Manuel Neuer , Joshua Kimmich, Dier,Matthijs de Ligt,Noussair Mazraoui ,Konrad Laimer,Alexandar Pavlović ,Leroy Sané (Kim Min Jae -minutul 76),Jamal Musiala (Thomas Müller -minutul 84),Serge Gnabry (Alphonso Davies -minutul 27) Harry Kane (Eric Maxim Choupo-Moting -minutul 85).