vineri, 22 decembrie 2023

Bayern victorie în deplasare la Wolfsburg.

Miercuri 20.12.2023 la Wolfsburg pe stadionul Volkswagen Arena în etapa a 16-a din Bundesliga s-a disputat partida dintre VfL Wolfsburg şi Bayern München, această partidă a fost câştigată cu scorul final de 2-1(2-1) de Bayern München.
La această partidă au asistat aproximativ 28.917 de spectatori arbitrul principal al acestei partide a fost Sascha Stegemann din Niederkassel.
Cartonașe galbene:Zesiger,Lovro Majer,Ridle Baku, Tiago Tomás(VfL Wolfsburg) / Aleksandar Pavlović,Raphaël Guerreiro(Bayern München).
Jamal Musiala a jucat cel de-al 100-lea joc din Bundesliga la vârsta de 20 de ani și a marcat cu capul pentru 1-0.
Golgheterul Kane, care a marcat cel de-al 21-lea gol al sezonului cu o lovitură spectaculoasă de la distanță lungă și este acum la doar un gol de a egala recordul din primul tur al fostului atacant Robert Lewandowski (22 goluri).
Golurile acestei partide au fost înscrise de: Jamal Musiala în minutul 33 şi Harry Kane în minutul 43 pentru Bayern München.
Pentru echipa gazda VfL Wolfsburg a înscris Maximilian Arnold in minutul 45+1.
Absenţa mai multor jucători de bază ai echipei Bayern München precum Leon Gorezka şi Joshua Kimmich care sunt bolnavi, Serge Gnabry şi Kingsley Coman care sunt accidentaţi a făcut că antrenorul Thomas Tuchel să nu reuşească să alcătuiască o echipă de 18 jucători pentru această partidă, de unde reiese faptul că va fi greu să câştigi campionatul şi Liga Campionilor cu un lot aşa de restrâns.
La finalul turului din Bundesliga pe primul loc se afla Bayer Leverkusen echipa care a intrat în istorie după victoria cu scorul de  4-0 cu Bochum, pe teren propriu ,in aceasta partida  atacantul ceh Patrick Schick a marcat trei goluri în ultimul sfert de oră al primei reprize.
Cu 13 victorii și doar trei remize,Bayer Leverkusen încheie anul 2023 pe primul loc in clasamentului din Bundesliga, fiind urmată la patru puncte de Bayern München care a invins cu  scorul de 2-1 în deplasare pe VfL Wolfsburg.
Leverkusen a doborât recordul de invincibilitate stabilit de Hamburg, în sezonul 1982/83.
În plus, echipa antrenată de Xabi Alonso are o medie de 2.625 puncte obținute pe partida, cea mai ridicată dintre toate echipele care concurează în ligile de top din Europa.

VfL Wolfsburg:
Koen Casteels ,Sebastian Bornauw, Moritz Jenz,Cedic Zesiger (Rogério -minutul 46),Ridle Baku (Cerny 
-minutul 84), Vranckx,Maximilian Arnold,Joakim Maehle , Svanberg (Kevin Paredes  -minutul 72),Jonas Wind, Lovro Majer (Tiago Tomás  -minutul 52).
Bayern  München:
Manuel Neuer ,Konrad Laimer,Dayot Upamecano, KimMin Jae, Alphonso Davies ,Aleksandar Pavlović,Raphaël Guerreiro - Musiala (Eric Maxim Choupo-Moting -minutul 90), Thomas Müller (de Ligt -minutul 63),Leroy Sané,Harry Kane.