marți, 23 mai 2017

Bayern Munchen castiga titlul cu numarul 27 in Bundesliga .

                          
Sambata 20 mai 2017,in etapa cu numarul 34 ,si ultima din sezonul 2016/2017 din Bundesliga , la Munchen,pe stadionul Allianz Arena s-a disputat partida dintre Bayern Munchen si SC Freiburg ,partida castigata de catre Bayern Munchen cu scorul final de 4-1(1-0).
Golurile acestei partide pentru Bayern au fost inscrise de catre:Arjen Robben in minutul 4,Arturo Vidal in minutul 73,Franck Ribery in minutul 91 si Joshua Kimmich in minutul 94 .
Pentru SC Freiburg a inscris :Nils Petersen in minutul 76.
Arbitrul principal al acestei partide a fost Jochen Drees din Münster-Sarmsheim.,aceasta partida a fost urmarita de aproximativ 75.000 de spectatori .
Cartonas galben :Arturo Vidal (Bayern Munchen).\
Bayern  Munchen:
Tom Starke ,Philipp Lahm (Rafinha 87),Jerome  Boateng (Joshua Kimmich -minutul 10),David  Alaba, Bernat ,Xabi Alonso (Franck Ribéry-minutul  82), Arturo Vidal ,Arjen  Robben, Thomas Müller ,Kingsley  Coman,Robert  Lewandowski
SC Freiburg :
Schwolow , Ignjovski, Gulde, Kempf, Günter , Haberer (Nils Petersen -minutul 68), Höfler, Frantz (Schuster-minutul 73), Grifo , Philipp, Niederlechner
Dupa aceasta victorie echipa gazda Bayern Munchen  a incheiat acest sezon pe primul loc cu 82 de puncte ,urmata pe locul doi de catre revelatia acestui sezon RB Leipzig cu 67 de puncte ,si pe locul trei Borussia Dortmund cu 64 de puncte .
Echipele care au retrogradat in acest an in Bundesliga 2 ,sunt FC Ingolstadt 04 care s-a clasat pe locul 17 cu doar 32 de puncte din 34 de partide disputate ,si SV Darmstadt 98 clasata pe locul 18 cu 25 de puncte din 34 de partide disputate ,la partida de baraj pentru ramanerea in Bundesliga se afla echipa VfL Wolfsburg care s-a clasat pe locul 16 cu 37 de puncte ,barajul va fi disputat tur -retur cu echipa Eintracht Braunschweig ocupanta locului trei din Bundesliga 2,cele doua partide vor avea loc pe 25 mai 2017,partida tur si respectiv 29 mai 2017 partida retur .
Au promovat in Bundesliga ,VfB Stuttgart clasata pe primul loc cu 69 de puncte ,si a doua clasata Hannover 96 cu 67 de puncte in Bundesliga 2.

Bayen a castigat  pentru a 27-a oara titlul de campioana a Germaniei,si pentru a cincea oara consecutiv ,aceasta partida a fost ultima in cariera de fotbalisti profesionisti a doi jucatori din lotul echipei Bayern Munchen  ,este vorba de catre Philipp Lahm si Xabi Alonso acestia au primit cadouri s buchete de flori din partea clubului si au fost inmanate de insusi presedintele clubului Karl Heinz Rummenigge .                             
Xabi Alonso si-a anuntat retragerea  din fotbal postand pe contul sau de socializare cu urmatorul mesaj :"Adio,joc frumos ! "
In varsta de 35 de ani, Xabi Alonso a decis sa se retraga din activitate dupa ce a jucat la 5 mari cluburi : Real Sociedad, Eibar, FC Liverpool, Real Madrid si Bayern Munchen.
Xabi Alonso a reusit sa castige Liga Campionilor cu Liverpool si Real Madrid, precum si Campionatul European in 2 randuri si Campionatul Mondial in 2010. Si totusi fotbalistul spaniol are trei mari regrete : "Am 3 regrete. Cu Real Sociedad, clubul meu, am fost la un meci de castigarea La Liga. Cu Liverpool am fost atat de aproape de titlu in Premier League. Cu Bayern, atat de aproape de Champions League. Dar poate ca ar fi fost prea mult sa cer si asta, prea perfect"

Deasemeni portarul de rezerva Tom Starke se va retrage din activitate ,portarul de 1,94 m este mai putin cunoscut deoarece nu a prea aparat in partidele oficiale ale lui Bayern Munchen ,nascut pe 18 martie 1981 ,in Freital un orasel din Germania de Est si in varsta de 36 de ani ,portarul Tom Strake ii va expira contractul pe data de 30 iunie 2017,insa va ramane in continuare in cadrul clubului de fotbal Bayern Munchen,unde va antrena la academia de fotbal a clubului german.
Din cauza accidentari celor doi portari titulari Manuel Neuer si Sven Ulreich , a fost folosit Tom Starke in ultimele 3 partide ,pe care Bayern le-a castigat ,este vorba de partidele cu Darmstadt 98 (1-0) si SC Freiburg(4-1) de acasa ,si partida din deplasare cu ocupanta locului 2 ,RB Leipzig pe care Bayern a invins-o la Leipzig cu scorul de 5-4 (1-2).
La final de cariera portarul german Tom Starke care a castigat cu Bayern toate titlurile din 2012 de cand a fost adus la echipa ,a aut la finalul partidei de retragere o remarca amuzanta cand a declarat zambind :"Acum dupa evolutia buna pe care am avut-o in ultimele 3 partide nu ma mai scoate nimeni din poarta".
La aceasta partida au asistat si  fosti  jucatori  de legenda care au evoluat sub culorile clubului Bayern Munchen ,si au adus numeroase titluri de campioana clubului german de fotbal ,iata trei nume cunoscute de iubitori fotbalului in general :Paul Breitner Lothar Mathaus si Oliver Kahn .