marți, 25 aprilie 2023

Bayern înfrângere la scor la Mainz, Borussia Dortmund revine pe primul loc în Bundesliga.

Sâmbătă 22 aprilie 2023 la Mainz pe stadionul MEWA Arena s-a disputat partida din etapa cu numărul 23 din Bundesliga dintre FSV Mainz şi Bayern München această partidă s-a terminat cu scorul final de 3-1(0-1) pentru FSV Mainz.
La această partidă au asistat aproximativ 33.305 de spectatori, arbitrul principal a fost Felix Zwayer din Berlin.
Cartonașe galbene: Aaron Martín,Dominik Kohr (FSV Mainz).
Golurile acestei partide au fost înscrise de:Sadio Mane in minutul 29 pentru Bayern München,Ludovic Ajorque in minutul 65,Leandro Barreiro in minutul 73,Aaron Martin in minutul 79 pentru FSV Mainz.
După această partidă pierdută Bayern pierde poziţia de lider şi ajunge pe locul 2 în Bundesliga pe primul loc se află Borussia Dortmund cu 60 de puncte, pe locul 2 Bayern are cu un punct mai puţin 59 de puncte, pe locul 3 se află FC Union Berlin cu 55 de puncte.
FSV Mainz:
Zentner, Fernandes (Hack-minutul 83), Bell, Hanche-Olsen ,Widmer, Barreiro, Kohr (Stach 
-minutul 64), Caci (Martín-minutul 46) - Lee (Barkok -minutul 77), Ajorque (Ingvartsen -minutul 77) Onisiwo.
Bayern  München:
Yann Sommer ,Josip Stanišić,Dayot Upamecano,Matthijs de Ligt ,Joshua Kimmich (Gravenberch -minutul 75),Leon Goretzka , João Cancelo,Thomas Müller (Tel -minutul 75),Jamal Musiala (Leroy Sané -minutul 80),Alphonso Davies (Noussair Mazraoui -minutul 9) Sadio Mané (Serge Gnabry -minutul 80).

Rezultate etapa a 29-a din Bundesliga:
FC Augsburg-VfB Stuttgart=1-1
TSG Hoffenheim-FC Köln=1-3
VlF Bochum-VfL Wolfsburg=1-5
Hertha Berlin-Werder Bremen=2-4
Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt=4-0
SC Freiburg -FC Schalke =4-0
Bayer Leverkusen-RB Leipzig=2-0
Borussia Mönchengladbach- FC Union Berlin=0-1.

Bayern München este cu doar cinci etape înainte de finalul campionatului şi cu această partidă pierdută la Mainz se poate spune că poate pierde şi ultimul obiectiv de câştigat în acest sezon asta după ce a pierdut pe rând posibilitatea de a ajunge în finala Cupei Germaniei fiind eliminată cu scorul de 2-1 pe Allianz Arena de SC Freiburg în Sferturile de finală ale Cupei Germaniei şi al doilea obiectiv când nu a reuşit să obţină calificarea din parida tur -retur cu Manchester City în Sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
Dezastrul la Bayern a început după ce conducerea clubului a decis îndepărtarea de la echipa a antrenorului principal Julian Nagelsmann şi aducerea la echipa a antrenorului Thomas Tuchel care nu a reuşit nimic până în prezent.
În situaţia în care după terminarea campionatului Bayern nu reuşeşte să termine pe primul loc va fi antrenorul care a reuşit să nu joace nici o finală şi să piardă şi titlul de campion al Germaniei practic va fi numit " Tuchel pierde tot" un antrenor care nu are nici o viziune asupra jocului lui Bayern şi care a venit dat afară de la Chelsea un alt mare club din Europa.