duminică, 25 februarie 2024

Despre oamenii şi natura umană.

                     

În această viaţă constatăm că natura umană este extrem de complexă şi simplul fapt că eşti om vei constata la un moment dat în viaţă că ai greşit şi asta pentru ca perfecţiunea nu există în totalitate.
Uneori în viaţă este bine să înveţi din propriile tale greşeli şi nu să cauţi să vezi ce au greşit alţii şi să încerci să schimbi la tine.
Nu spune oamenilor problemele tale unii nu vor fi interesaţi alţii se vor bucura că le ai iar alţii vor şti unde să lovească în cazul în care nu veţi mai fi prieteni.
Să nu uiţi niciodată că pentru fiecare persoană care te cunoaşte eşti diferit, când cineva greşeşte nu uita ce a făcut bine.
Oamenii nu vor vedea ceea ce faci pentru ei vor vedea ceea ce nu ai făcut, toţi oamenii intră în viaţa noastră cu un motiv.
Cea mai mare temere a multor oamenii este cea ce cred alţii despre ei, pe măsură ce înaintăm în vârstă observăm că există din ce în ce mai puţin oamenii care vrem să îi întâlnim.
Cel mai frumos lucru pe care îl poţi face este atunci când poţi spune unui om că îi mulţumeşti că există.
Oamenilor le place ca în viaţă să le pună etichete altora pentru a nu mai avea nevoie să mai gândească corect despre ceilalţi.
Ca om îţi poţi schimba locul de muncă, partenerul de viaţă sau religia dar dacă nu faci nimic să te schimbi în interiorul tău vei atrage aceleaşi tipuri de persoane şi aceleaşi circumstanţe, iar dacă îţi schimbi viaţa nu te mai întoarce niciodată la acei oamenii pentru care a trebuit să faci această schimbare.
Alege în viaţă ceea ce merită nu ce îţi este mai uşor de făcut şi vei obţine fericirea pe termen lung nu doar plăceri temporare.
Uneori este mai uşor să te desparţi definitiv de cineva şi să suferi un timp decât să trăieşti în nefericire aşteptând bucurie şi o atitudine pozitivă faţă de tine dar care nu vine.
Relaţiile devin fericite nu pentru că oamenii se înţeleg atât de bine unul cu celălalt şi pentru simplul fapt că pot depăşi acele momente în care nu se înţeleg şi au de întâmpinat greutăţi.
Dacă ai început să fi dezamăgit de oamenii nu te speria eşti pe drumul cel bun în ziua de azi nu mai este de mirare când oamenii nu îşi mai respectă promisiunile şi nu mai au cuvânt de mirare este când un om îşi dă cuvântul că aşa va fi şi respecta ce a spus.
Cel mai bine în viaţă este să preţuieşti oamenii care pot vedea tristeţea din spatele zâmbetului tău, dragostea din spatele furiei şi motivul tăcerii tale.
Nu judeca niciodată oamenii fără să le cunoşti trecutul poate într-o zi vei afla adevărul şi va fi prea târziu să îi mai poţi strânge mâna în semn de respect.
Nu râde niciodată de trecutul unora pentru că tu nu îţi vei şti niciodată viitorul şi va fi greu dacă şi tu vei trăi ce au trăit ei sau şi mai rău aceştia nu te vor mai ajuta niciodată.
În acesta viaţă oamenii buni îţi vor aduce fericire şi amintiri plăcute cei răi îţi vor aduce numai necazuri şi vei avea de învăţat din aceste experienţe.
Tratează pe toată lumea cu respect chiar şi pe cei care sunt răi şi nepoliticoşi cu tine nu pentru că ei sunt oameni demni şi pentru că tu eşti o persoană cu demnitate.
Viaţa nu îţi dă oamenii pe care îi doreşti îţi dă oamenii de care ai nevoie unii te rănesc, alţii te iubesc, alţii te învaţă sau alţii te distrug şi asta pentru a te putea transforma în ceea ce trebuie să fi .
Și pentru a fi om învaţă să crezi să râzi şi să iubeşti.