joi, 22 decembrie 2016

Bayern München a invins pe RasenBallsport Leipzig ,si a redevenit lider in Bundesliga.

Ieri seara ,la München pe stadionul Allianz Arena s-au intalnit ocupanta primului loc si ocupanta locului doi in Bundesliga ,Bayern München si RasenBallsport Leipzig.
Aceasta partida extrem de asteptata pentru definitivarea pozitiei in clasament la final de an ,nu a fost pe masura asteptarilor si asta datorita faptului ca Bayern  München a castigat la scor aceasta partida cu scorul final de 3-0 (3-0).
In aceasta partida sau finala de Craciun cu a numit-o Karl-Heinz Rummenigge s-au castigat nu doar trei puncte si primul loc ,s-a demonstrat ca Bayern are destula forta sa invinga orice lider sau revelatie din campionatul german de fotbal .
Echipa din Leipzig nu a dat nici o replica si nu a fost echipa atat de laudata si care a ocupat locul unu in Bundesliga timp de 3 etape la rand ,atunci cand Bayern  München a pierdut in etapa a 11-a pe stadionul Iduna Park in fata Borussiei Dortmund cu scorul de 1-0.echipa din Leipzig invingea in deplasare pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-2 si devenea lider in Bundesliga ,fiind neinvinsa pana in acel moment de la inceperea sezonului 2016/.2017 in Bundesliga.
La aceasta partida au asistat aproximativ 75.000 de spectatori ,arbitrul principal al acestei partide a fost Felix Zwayer din Berlin.
Aceasta  etapa a 16-a din Bundesliga a inceput cu un moment de reculegere la fiecare partida disputata ,si asta pentru ca in data de 18 decembrie 2016,la ora locala 20:15 ,la Berlin a avut loc un tragic incident care s-a soldat conform autoritatilor germane cu 12 morti si peste 49 de raniti .
Se presupune ca acest incident ar fi de fapt un atentat terorist premeditat ,soferul unui camion furat cu numere de Polonia a intrat in multimea adunata la unul din multele targuri de Craciun din Berlin ,acest targ era organizat in piata Breitscheidplatz, era un targ de sarbatori de mici dimensiuni, dar care era destul de frecventat si care se afla in apropierea unei importante artere comerciale si chiar a cunoscutei in intreaga lume a gradini zoologice din Berlin.
Lumea in care traim si care se vrea civilizata trebuie sa schimbe ceva si sa nu mai tolereze la nesfarsit acesti dezaxati mintali care in numele unei asa zise religii ucid oameni nevinovati.
Condoleante familiilor care au pierdut pe cineva drag ,in acest tragic incident ,as vrea ca toti acesti criminali sa plateasca pentru tot rauul  facut poporului german, Germania este tara ,care a primit fara sa conditioneze cu nimic peste un milion de refugiati si nu merita sa primeasca aceste fapte incalificabile in schimb.
Golurile acestei partide au fost inscrise de catre :Thiago Alcantara in minutul 17,Xavi Alonso in minutul 25 si Robert Lewandowski in minutul 45 (din penalty).
Cartonase galbene:Arturo Vidal in minutul 56 (Bayern  München) si Sabitzer in minutul 58(RasenBallsport  Leipzig).
Cartonas rosu : Emil Forsberg minutul 30(RasenBallsport  Leipzig). 
Bayern  München:
Manuel Neuer,Philipp Lahm,Javi Martínez,Mats Hummels,David Alaba (Bernat -minutul 67) - Thiago, Xavi Alonso,Arturo Vidal (Joshua Kimmich-minutul 75)Arjen  Robben (Franck Ribéry-minutul 46),Robert Lewandowski,Douglas Costa.
RB Leipzig:
Peter Gulacsi, Bernardo, Ilsanker, Orban, Halstenberg , Keita (Kaiser-minutul 46), Demme, Sabitzer (Burke-minutul 82),Emil Forsberg, Werner (Selke-minutul 59), Poulsen.
Dupa aceasta partida in clasament pe primul loc se afla Bayern München cu 39 de puncte ,urmata pe locul doi la o distanta de 3 puncte RB Leipzig cu 36 de puncte ,pe locul trei se afla Hertha Berlin cu 30 de puncte .
Desi a fost invinsa echipa antrenata de Ralph Hasenhüttl,merita tot respectul pentru frumoasa sa ascensiune in fotbalul german ,RB Leipzig este o echipa infintata in urma cu 7 ani si care a pornit ascensiunea catre primul loc in Bundesliga ,din liga a 5-a de fotbal din Germania.
Echipa din Leipzig are un sponsor destul de puteric care a reusit transferuri in valoare de 50 de milioane de euro, doar Bayern Munchen si Borussia Dortmund avand bugete de achizitii mai mari in prezent in Bundesliga.
Cel mai bun  jucator din lot este Naby Keita, evaluat la 11 milioane de euro si a fost adus pe traseul Salzburg - Leipzig,pe acelasi traseu mai multi fotbalisti au fost transferati in vara direct de la echipa din Austria.
Red Bull Salzburg este fosta grupare Austria Salzburg, infiintata in 1933 si preluata in 2005. Are in palmares 10 titluri, 4 Cupe ale Austriei, 3 Supercupe ale Austriei.
Sponsorul echipei este Red Bull ,aceasta echipa exista si datorita lui Dietrich Mateschitz care este co-fondatorul celebrei firme cunoscute in toata lumea si aci ma refer la Red Bull , acesta a cautat un loc propice pentru o investitie de proportie in fotbalul german.
Franz Beckenbauer l-a determinat pe Dietrich Mateschitz sa aleaga orasul Leipzig,vizat era clubul Sachsen, urmasul fostei campioane din Republica Democrata Germana, Chemie Leipzig, dar protestele fanilor si refuzul Federatiei Germane de Fotbal de a permite ca gruparea sa-si schimbe numele in Red Bull Leipzig au anulat afacerea,pana in anul 2009 s-au dus tratative de preluare si cu echipe mai cunoscute din fotbalul german ,echipe ca FC St. Pauli din Hamburg, Fortuna Dusseldorf sau 1860 Munchen, dar de fiecare data afacerea a cazut in ultimul moment.
In anul 2009 a fost ales orasul Leipzig , avand o infrastructura deosebita, dar care nu mai avea o echipa de fotbal competitiva din anul 1994,iar in data de 19 mai 2009 s-a creat un club nou, care a primit numele de RasenBallsport Leipzig,a fost folosita aceasta strategie pentru a respecta regulamentele federale, dar si de a pastra in acelasi timp initialele RB in traducere libera "Sporturi cu mingea pe iarba"
Echipa din Leipzig a inceput evolutia in fotbalul german in data de 8 august 2009, cand a remizat scor final 1-1 cu echipa secunda a celor de la Carl Zeiss Jena, in prima etapa din Oberliga.

Desi este revelatia campionatului german ,echipa din Leipzig nu a avut selectionat in echipa nationala a Germaniei ,nici un jucator.
In trecut doar fundasul Marvin Commper a jucat 77 de minute intr-un amical Germania-Anglia, disputat in 2008,in acel an 2008  juca pentru cei de la TSG 1899 Hoffenheim.
RB Leipzig il are in poarta pe Peter  Gulacsi, acesta este inlocuitorul celebrului portar Gabor Kiraly al nationalei Ungariei.partidele  de acasa sunt disputate  pe stadionul Red Bull Arena, cu o capacitate de 42.000 de locuri.,o singura partida nu a fost sold -out in acest sezon.
Are in lot 12 jucatori straini, care provin din Ungaria, Austria, Grecia, SUA, Suedia, Brazilia, Danemarca si Guineea.