vineri, 19 februarie 2010

Patinouarul brasovenilor

Asa cum scriam nu cu mult timp in urma, s-a inaugurat la Brasov un patinoar nou care mi-as dori sa fie si in Bucuresti cam la fiecare intersectie mai mare ,si asta pentru a intra si noi in randul tarilor cu un hochei puternic, altfel nu avem nici o sansa nici macar speranta nu va mai putea fi de nici un folos .
Patinoarul inaugurat la Brasov este cel mai mare si mai modern patinoar artificial acoperit din Romania si este prima baza sportiva terminata dintre cele care vor gazdui competitii in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, care va fi gazduit de Brasov.

La inaugurarea patinoarului au participat actualul si fostul ministru al Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, respectiv Vasile Blaga, ministrul Educatiei, Daniel Petru Funeriu, secretarul de stat pentru sport Octavian Belu, precum si oficialitati din conducerea judetului si municipiului Brasov. De asemenea, la eveniment au fost prezenti sportivii Doina Melinte, Violeta Beclea, Laura Badea si Mihai Covaliu, presedinti de federatii sportive si reprezentanti ai COSR.
Patinoarul a fost construit in 14 luni, iar investitia a fost de 10 milioane de euro. Va juca un rol important in 2013, la Olimpiada Tineretului, care va fi gazduita de judetul Brasov,
4.000 de sportivi din 45 de tari vor participa la aceasta competitie.
Gheata masoara 1.800 de metri patrati, tribunele au o capacitate de 1.756 de locuri, dar se va putea ajunge pana la o capacitate de 2.500 de spectatori. Patinoarul va functiona zece luni pe an si va fi deschis atat pentru competitii, cat si publicului.intregul complex are sase vestiare pentru sportivi, unul pentru public, doua pentru arbitri, un cabinet medical, o statie antidoping, o sala de conferinte si o sala de protocol.

Sute de oameni cu invitațiile în mână au rămas pe dinafară. Pentru că intrarea a fost liberă, cele 2.000 de locuri de care dispune sala, pe scaune și în picioare, s-au umplut cu aproape o oră înainte de inaugurare. Nici măcar cei care aveau invitații oferite de primărie nu au mai fost lăsați să intre. Nici cei care au reușit să ocupe un loc în sală nu au avut parte de surprize prea plăcute. Sonorizarea a lăsat mult de dorit astfel că din filmul care prezenta începerea și evoluția lucrărilor la vestitul patinoar nu s-a înțeles mare lucru. Covorul oficial i-a trântit pe hocheiștiCea mai mare neplăcere au avut-o însă hocheiștii.
În timp ce lumina era stinsă și filmul rula încă pe ecrane, pe gheață a fost întins și un covor verde pe care au călcat mai apoi oficialitățile pentru a-și ține cuvântările. Tinerii jucători au fost trimiși în teren tot în acele momente și mulți dintre ei s-au împiedicat de covor și au căzut.
Proasta impresie pe care a făcut-o organizarea deficitară de care s-a ocupat primăria, a fost salvată în parte de programul artistic pregătit. Nemțoaica Tanja Shevchenko și partenerul ei, Norman Jesche, le-au oferit brașovenilor un adevărat spectacol de patinaj artistic. Pe gheață au intrat și patinatori de viteză din Brașov și Miercurea Ciuc.
Formația Fenestela Brașov a inaugurat cu o victorie noul Patinoar Olimpic din cartierul Tractorul. Chiar dacă organizarea a fost mult sub așteptări, brașovenii călcându-se pe picioare pentru a ocupa un loc în incinta arenei sportive, cele aproape 2.000 de persoane prezente în tribune, au creat o atmosferă fantastică.                      
Brașoveni au deschis scorul rapid, chiar în minutul patru, la finalizare aflându-se Elekes Levente. Gazdele au continuat presiunea la poarta steliștilor, iar inevitabilul s-a produs cinci minute mai târziu, atunci când Tanko Attila a majorat diferența în favoarea brașovenilor. La cabine s-a intrat cu 2-1, întrucât stelistul Zabludowski a redus din avantajul gazdelor.
La un singur minut de la reluare, Peter Levente a marcat pentru 3-1, la capătul unei faze superbe de contraatac. Finalul de repriză secundă a fost halucinant, iar cei 2.000 de spectatori au fost reduși la tăcere în doar trei minute.
În minutul 37, steliștii s-au apropiat la o singură lungime după golul lui Butuchnov, iar ultimul minut al reprizei a aparținut în totalitate oaspeților. Canadianul Severson a restabilit egalitatea pe tabelă, iar experimentatul Timaru și-a adus echipa în avantaj cu 20 de secunde înainte de pauză.
Brașovenii au dat dovadă de o tărie de caracter ieșită din comun, iar ultima repriză a avut un deznodământ fericit. În primă instanță, Antal Sandor a punctat pentru 4-4 (min. 50), iar apoi, Nagy Csaba a adus prima victorie a gazdelor, din istoria confruntărilor cu Steaua.
Ca locuitor al unei capitale europene am decat o singura intrebare pe cand si in capitala Romaniei un patinoar de asa zise "5 stele". Patinoarul Mihai Flamaropol din capitala este de " -5 stele"! La 3 milioane de locuitori, Bucurestiul se lauda cu un singur patinoar artificial de minus 5 stele! Iar Brasovul la 300 mii locuitori are cel mai modern patinoar din Romania! Bravo Brasovului! Rusine pentru Capitala Romaniei!!!.