sâmbătă, 10 iunie 2017

Onechat Messenger.

După cunoscutele aplicaţii de chat mobile ca Viber sau Whatsapp, iată că a venit şi rândul unei echipe de programatori romani care împreună cu colegi din Germania, India şi Pakistan au realizat o aplicaţie numită Onechat Messenger.
Acesta aplicaţie a fost realizată de firmă din România, numită SC One Chat SRL, această firmă este deţinută de un cetăţean iranian care are mai multe firme în România, una dintre ele a creat acum 10 ani, aplicaţia de messenger pentru desktop numită Beylux.
Iată câteva date despre această aplicaţie care va concura în viitor cu Viber şi WhatsApp, faţă de alte aplicaţii din domeniu Onechat Messenger foloseşte criptarea militară acest fapt însemnând că convorbirile vor fi confidenţiale şi nu vor putea să fie interceptate, singura persoană care are acces la mesajele trimise este doar destinatarul..

La aplicaţia Onechat avantajul este dat de faptul că această criptare nu se face prin servere, ci de la un client la altul. În acest fel singurul care poate citi mesajul este destinatarul. Serverele funcţionează doar ca relee în cazul aplicaţiei Onechat Messenger şi nu cunosc niciodată conţinutul mesajelor. Foloseşte codare militară avansată, utilizatorii fiind protejaţi de atacuri, hacking, sau intruziuni.
Iată ce a declarat Zamfir Robert, unul dintre programatori aceste aplicaţii:
"Prin folosirea criptării RSA utilizatorii aplicaţiei pot fi sigur că nimeni nu va putea să le intercepteze şi decripteze conversaţiile”.

Chatul online prin Onechat Messenger poate fi normal (deja criptat) său privat. A doua variantă este o inovaţie la nivel mondial, prin faptul că mesajele se şterg după maximum 60 de secunde, ca şi cum nu ar fi existat. Această opţiune este extrem de utilă în cazul conversaţiilor ultraconfidenţiale.” Avantajul inedit al aplicaţiei este mesajul cu autodistrugere. Mesajele vor dispărea de ambele părţi ale conversaţiei în câteva secunde: între 10 şi 60 de secunde, în funcţie de alegerea făcută. Mai mult, de îndată ce deschizi o altă fereastră sau închizi aplicaţia, întreaga conversaţie se va şterge”
Aplicaţia mai oferă şi posibilitatea de a comunica fără conexiune de date Wi-Fi, Bluetooth sau orice alt Hotspot, posibilitatea comunicări prin aceasta aplicaţie prin smartphone este permisă oricui, aceasta aplicaţie este disponibilă în magazinele online şi este gratuită.

Aplicaţia Onechat Messenger în modul offline este foarte utilă în cazul conversaţiilor la birou sau la facultate.
În modul offline poţi socializa cu oamenii din vecinătatea ta fără nicio conexiune la internet. Doar setezi aplicaţia să să se conecteze prin Bluetooth, Wi-Fi sau Hotspot. 
Local chat creează reţele offline puternice, conectând toate platformele mobile, inclusiv iOS. Toate telefoanele inteligente care au aplicaţia Onechat Messenger instalată pot face parte din reţea. Dacă sunt mai mulţi utilizatori într-o reţea, raza ei de acoperire creşte mai departe.
Local chat-ul este perfect pentru zonele cu semnal slab sau chiar fără internet şi nu presupune costuri suplimentare din partea operatorilor de telefonie mobilă.
Utilizatorii se pot conecta între ei oriunde merg, la aceasta aplicaţie nu este nevoie acceptarea sau căutarea celui dorit, în momentul în care cel cu care vă cunoaşteţi este în apropiere va apărea în aplicaţie ca fiind în apropierea utilizatorului Onechat Messenger
Onechat Messenger foloseşte ID-ul utilizatorului, şi nu numărul de telefon precum WhatsApp ori Viber Un alt avantaj al aplicaţiei este că se foloseşte ID-ul şi nu numărul de telefon, precum la celelalte aplicaţii de pe piaţă:” nimeni nu va cunoaşte numărul de telefon sau orice altă informaţie legată de utilizator, dacă acesta nu doreşte.
Aplicaţia Onechat Messenger are suport pentru limba română şi engleză, iar în viitor va avea suport şi pentru limba rusă, germană, franceză şi limbile arabe
O aplicaţie ce merita încercată, şi de ce nu utilizata la maxim atunci când ai nevoie.