luni, 3 mai 2021

Gerard Gallant speră să câştige Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă cu echipa Canadei.

Pentru Campionatul Mondial din acest an, naţionala masculină de Hochei pe gheaţă va avea ca antrenor principal pe Gerard Gallant, din staff-ul echipei Canadei mai fac parte Roberto Luongo (director general), Shane Doan (asistent general)Scott Salmond vicepreşedinte senior al echipelor naţionale ale Canadei.
Tom Renney directorul executiv al nationalei Canadei la Hochei pe gheata a declarat:„Suntem norocoși să ne sprijinim pe experiența profesională și executivă pe care o vor aduce toți cei trei domni pe măsură ce Canada se pregătește pentru Campionatul Mondial din Letonia”, 
„Gerard și Mike au lucrat împreună atât la nivel NHL, cât și la nivel de juniori și au înțeles ce este nevoie pentru a concura și a câștiga. 
Andre îi completează cu CV-ul său extins de antrenor și experiența recentă la Campionatul Mondial de Juniori.
Credem că am selectat un grup care se va construi reciproc pe punctele forte și va oferi o conducere excepțională, cu contribuția lui Roberto și a grupului olimpic de management, deoarece echipa noastră se pregătește să concureze pentru o medalie de aur.”
Gerard Gallant a fost antrenor asistent al echipei nationale a Canadei la Campionatul Mondial de Hochei pe gheata din anii 2007 și 2017, acesta a câștigat  aurul și argintul.
Ca jucator a castigat medalia de argint la Campionatul Mondial din anul 1989 din Suedia.
Gerard Galland si-a inceput cariera de antrenor de Hochei pe gheata in anul 1995,antrenand echipa din orasul sau natal Summerside Capitals din Liga Maritima de Juniori, acesta a antrenat echipa si la Cupa Bancii Regale din anul1997.
Gerard Galland a trecut la profesionism in antrenorat in anul 1998 ,cand a fost antrenor asistent la echipa Fort Wayne Komets din IHL.
In sezonul 1999/2000 a fost antrenor asistent pentru Lousville Panthers din AHL ,alaturi de fostul sau coechiper Joe Paterson  de la Red Wings Detroit.
A fost antrenor de aproape două decenii în NHL, inclusiv stagii de antrenor principal cu Columbus (2004-2006), Florida (2014-2017) și Vegas (2017-2020) și a câștigat Premiul Jack Adams ca antrenor al anului în NHL în 2017/2018. 
Gerard Gallant a fost trei sezoane  antrenor principal al echipei Saint John Sea Dogs (2009-2012) din Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL), câștigând campionatele QMJHL in anii 2011și 2012 și Cupa Memorială din 2011.
Gerard Gallant este in varsta de 57 ani ,este nascut pe data de 2.09.1963 ,in Summerside,Insula Printului Edward .