duminică, 9 octombrie 2016

Germania învinge Cehia ,la Hamburg in preliminariile Campionatului Mondial de fotbal ,Rusia 2018.

Ieri seara la Hamburg ,pe stadionul Volksparkstadion s-a disputat in cadrul prelimiinarilor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia 2018,partida din grupa C,dintre echipa gazda Germania si Cehia ,partida castigata cu scorul final de 3-0(1-0), de  catre echipa Germaniei .
La aceasta partida au asistat aproximativ 52.300 de spectatori ,arbitrul principal al acestei partide a fost Ovidiu Hategan (Romania).
Cartonase galbene la aceasta partida au primit : Pavel Kadefabek(Cehia) in minutul 19 si David Pavelka (Cehia) in minutul 54.
Ovidiu Hategan a fost primul arbitru central roman care a fot prezent la un turneu final dupa o pauza de 28 de ani ,acesta a condus la centru doua partide de la turneul final din Franta 2016 ,prima partida a fost Polonia -Irlanda de Nord si ceea de a doua a fost Irlanda -Italia 1-0.
Desi nu a fost o partida care sa puna probleme arbitrului principal Ovidiu Hategan ,impreuna cu cei doi asistentii ai sai Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe au gresit la sfarsitul acestei partide ,cand in minutul 94 la ultima faza a partidei Jiri Skalak a centrat din lovitura de corner ,iar Tomas Sivok a preluat cu capul pana la Ladislav Krejici care a sutat si a inscris un gol perfect valabil ,tusierul Octavian Sovre a ridicat steagul la marginea terenului semnalizand pozitia de ofsaid , si astfel golul a fost anulat , partida s-a terminat fara a fi validat acest gol al echipei Cehiei.
Desi acest gol nu ar fi influentat in nici un fel finalul acestei partide ,la conferinta de presa antrenorul echipei Cehiei ,Karel Jarolim a declarat :"Ne-a fost anulat un gol valabil la sfarsit,nu a fost ofsaid ,iar aceasta infrangere nu ar fi fost atat de dura"

Golurile la partida disputata la Hamburg ,intre echipa Germaniei si Cehiei au fost inscrise de catre :
Thomas Muller in minutele 13 si 65 ,si Toni Kroos in minutul 49 .
                            
Thomas Muller are un total de 4 goluri inscrise in doua partide ,el a inscris de doua ori si in prima partida disputata de echipa Germaniei contra Norvegiei .
Ilkay Gundogan a intrat în ultimele 15 de minute de joc din aceasta partida ,el a revenit la nationala după aproape un an de absenta la echipa națională a Germaniei .
Germania :
Manuel Neuer ,Joshua Kimmich,Jerome Boateng,Mats Hummels,Jonas Hector(Benedikt Howedes -minutul 68),Thomas Muller,Sami Khedira,Mesut Ozil ,Toni Kroos(Ilkay Gundogan-minutul 76), Julian Draxler(Julian Brandt-minutul 80),Mario Gotze.
Cehia:
Thomas Vaclik,Pavel Kaderabek,Tomas Sivok,Marek Suchy,Filip Novak,Milan Petrzeia(Jiri Skalak-minutul 69), David Pavelka(Lukas Droppa-minutul 63),Borek Dockbal,Tomas Horava,Ladislav Krejici ,Matej Vydra(Michal Kadlec-minutul 76).
Sambata 08 octombrie 2016, in aceiasi grupa C,s-au mai disputat alte doua partide incheiate cu urmatoarele rezultate :la Belfast echipa Irlandei de Nord a invins San Marino cu scorul de 4-0 ,golurile echipei irlandeze au fost inscrise de catre :Davis in minutul 26 din penalty, Lafferty in minutele 79,si '94,si Ward in minutul '85, la Baku echipa Azerbaidjan a invins echipa Norvegiei cu scorul de 1-0,prin golul marcat de catre Medvedev in minutul 11.
In grupa C ,s-au disputat pana in prezent urmatoarele partide :
Norvegia - Germania 0-3
San Marino - Azerbaidjan -scor final =0-1.
Cehia - Irlanda de Nord scor final = 0-0.
Germania - Cehia scor final =3-0.
Irlanda de Nord - San Marino scor final =4-0.
Azerbaidjan - Norvegia scor final =1-0.

Iata si clasamentul grupei C
1. Germania (6-0)- 6 puncte.
2. Azerbaidjan (2-0)- 6 puncte.
3. Irlanda de Nord (4-0)-4 puncte .
4. Cehia (0-3)-1 punct .
5. Norvegia (0-4)-0 puncte.
6. San Marino (0-5)-0 puncte .

Urmatoarea partida pe care o va disputa nationala Germaniei va fi in data de 11.10.2016,la Hanovra pe stadionul HDI Arena,contra echipei Irlandei de Nord.
Aceasta partida va fi transmisa in direct de catre postul de televiziune RTL,cu incepere de la ora 21:45 (ora Romaniei).
Stadionul HDI-Arena, cunoscut în trecut ca stadionul Niedersachsenstadion sau AWD-Arena, este un stadion de fotbal din Hanovra,(Saxonia Inferioară), Germania.
Acesta este stadionul clubului german din Bundesliga, Hannover 96.