joi, 3 septembrie 2015

Respect Bayern!,Respect München!

Bayern Munchen a comunicat pe site-ul sau oficial ca va dona 1 milion de euro ,acesti bani vor fi stransi in urma unei partide amicale care va avea ca scop strangerea de fonduri pentru refugiati ,bani vor fi pentru proiecte legate de refugiati,se va infinta prin sectia de tineret a clubului si o tabara pentru copiii refugiatilor,in aceasta tabara acesti copiii vor putea sa faca antrenamente de fotbal ,clubul va pune la dispozitie echipament complet pentru fotbal,copiii vor avea si cursuri pentru a invata limba germana ,in aceasta tabara vor beneficia de toate conditile pentru a reusi sa ajunga ceva in viata .
Joachim Herrmann
 
Dieter Reiter-primar Munchen
Proiectele pentru refugiati vor fi realizate de catre ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann si Dieter Reiter primarul orasului Munchen .
Karl Hopfner ( Presedinte si membru in Comitetul Executiv) al FC. Bayern Munchen ,a declarat ca va lua toate masurile necesare pentru ca fundatia de caritate a clubului (FC Bayern Hilfe eV) sa faca ca acesti copiii ai refugiatilor sa simta spiritul Craciunului prin activitati specifice acestei sarbatori.
De retinut faptul ca Bayern Munchen,nu este la prima actiune caritabila de acest gen,si mai ales fundatia Bayern Hilfe eV,care a fost infintata in anul 2005 in luna Aprilie ,aceasta fundatie a fost fondata de catre Uli Honess si Karl Heinz Rummenigge ,in anul 2004 un puternic tsunami a lovit Sri Lanka si unde cateva mii de oameni au murit ,dupa aceasta tragedie clubul Bayern Munchen a decis sa se implice si sa ajute locuitori din Sri Lanka prin diferite proiecte caritabile.
In anul 2008,clubul din Munchen a donat 100.000 de euro pentru Fundatia Germana a copiilor care sufera de cancer.
La partida din data de 12.09.2015,de pe teren propriu pe stadionul Allianz Arena unde va juca impotriva formatiei F.C Augsburg ,jucatorii celor doua formati vor intra pe teren tinand fiecare de mana un copil german si un copil refugiat ,acest gest insemnand integrarea si sprijinul pentru refugiati.
In anul 2015,in Germania se estimeaza ca vor fi aproximativ 800.000 de cereri de azil ,cam de 4 ori mai mult fata de anul 2014,si cam cel mai mare numar de cereri de azil pe care o tara din Uniunea Europeana il primeste anual.
S-a scris atat de mult si s-a discutat pe aceasta tema a refugiatilor,incat parerile sant ca de obicei pro si contra, dar inainte de toate ar trebui sa fim oameni si nu avem dreptul sa judecam pe altii pentru ca nimeni nu este atat de sincer,atat de corect ,atat de bun,atat de moral,incat sa aiba dreptul sa isi permita sa arate pe altii cu degetul,iar cei care vor arata ca sant oameni vor primi respectul celorlalti.
Respect statul german pentru eforturile pe care le face pentru a ajuta acesti oameni sa treaca cu bine peste aceasta perioada nefericita din viata lor,mult respect pentru clubul Bayern Munchen care arata inca odata ca nu este doar un simplu club de fotbal .