duminică, 9 octombrie 2011

Germania a învins Turcia la Istambul .


In data de 07.10.2011 pe Türk Telekom Arena,din Istambul echipa Germaniei a invins Turcia pe propiul teren cu scorul de 3-1(1-0),la aceasta partida au asistat aproximativ 50.000 de spectatori,arbitrul principal al acestei partide a fost englezul 
Martin Atkinson .
Turcia : 
Volkan Demirel , Gökhan Gönül, Servet, Egemen, Hakan Balta, Sabri, Aurelio ( minutul-87 Umut ) , Selçuk Inan ( minutul 46 -Gökhan Töre) , Arda ( minutul 70- Kâzım ) , Burak Yılmaz, Hamit Altintop.
Germania :
 Manuel Neuer,Philipp Lahm,Holger Badtstuber,
 Per Mertesacker, Jerome Boateng ( minutul-74 Höwedes ) ,Bastian Schweinsteiger, Khedira,Lukas Podolski ( minutul-62 Schürlle ),Thomas Müller, Mario Gomez,Mario Götze (minutul-89 Reus ).

Sursa:YouTube


Pentru echipa Germaniei au inscris :Mario Gomez in minutul 35,Thomas Muller in minutul 66,si Bastian Schweinsteiger in minutul 86-(penalty).

Pentru echipa Turciei a inscris golul de onoare Hakan Balta in minutul 79,de mentionat ca in echipa Turciei joaca jucatori nascuti in Germania si anume 
autorul singurului gol pentru nationala turca Hakan Balta este născut la Berlin şi a ajuns la Galatasaray după un juniorat la Hertha Berlin. Hamit Altintop este născut la Gelsenkirchen şi după ce a evoluat la Bayern München acuma este la Real Madrid, alături de Mesut Özil  şi Nuri Şahin, neconvocat la turci din cauza accidentării. Gökhan Töre, noua senzaţie, este şi el născut la Köln, evoluează la Hamburg, după ce a trecut pe la Leverkusen şi echipa a doua a lui Chelsea.

Germania desi calificata a jucat la fel ca si inainte de victorile optinute in grupa sa si nu a lasat nici un moment impresia ca ar fi venit in excursie la Istambul ,antrenorul german  Joachim Low  nu este dispus  sa  piarda nici o partida din aceasta grupa A,din preliminarile Euro 2012.
De mentionat ca jucatorul german Mesut Özil nu a jucat in aceasta partida acuzand o accidentare ,daca a fost sau nu asa numai medicul echipei nationale a Germaniei stie asta si bineinteles antrenorul Joachim Lowe ,chiar daca inaintea acestei partide ziarele de sport din Turcia nu au discutat decat acest subiect ,posibila cauza ar fi ca nu s-a dorit provocarea  suporterilor echipei Turciei care au fost si asa destul de greu de potolit de catre fortele de ordine disponibilizate la aceasta partida ,ce nu mi-a placut a fost faptul ca desi au fluierat imnul Germaniei la inceputul partidei si-au sanctionat verbal si jucatori de legenda ca sa zic asa si aici ma refer la marele portar Rüştü premiat de către UEFA pentru recordul de selecţii ( peste 100) si la deja celebrul Hakan Şükür, fanatismul acestor suportei a depasit limita bunului simt nu degeaba federatia turca a luat hotararea ca la unele partide de fotbal in Turcia sa asiste doar femeile si copii. 
Jucătorii nationalei Germaniei  vor putea încasa chiar şi 180.000 de euro! O victorie este cotată la 18.000 de euro, Federaţia Germană anunţînd la startul preliminariilor că o calificare a naţionalei la turneul final ar face-o să plătească recompense totale de pînă la patru milioane de euro. Germania conduce autoritar Grupa A de calificare la Euro 2012, cu 9 victorii din tot atîtea posibile şi 27 de puncte adunate . Nu mai puţin de 7 jucători se află în cursa pentru suma totală, Philipp Lahm,Manuel Neuer,Thomas Muller, Holger Badstuber, Toni Kroos- ( Bayern Munchen), Ozil- (Real Madrid) si Lukas Podolski -(Koln), toţi cu cîte 144.000 de euro deja în cont. 35 de jucători au fost folosiţi de Joachim Low în această campanie, rezerva Tim Wiese adunînd şi el 126.000 de euro pentru că s-a aflat mereu pe “lista de 18″ la meciuri.

 La ultimul European, cînd a ajuns pînă în finală, 0-1 cu Spania, Germania a luat de la UEFA aproape 20 de milioane de euro, iar acum sumele cuvenite echipelor participante la un turneu final sînt mai mari.

Miza acestui meci era doar  pentru Turcia si Belgia pentru ocuparea locului doi in aceasta grupa diferenta intre cele doua era de doua puncte inaintea penultimei  partide in partidele directe Turcia este avantajata dupa victoria optinuta  acasa si egalul din deplasare , o partida cu un scor egal era deajuns pentru asigurarea  locului doi in grupa ,dar nu a fost sa fie asa iar echipa Turciei va trebui sa invinga echipa Azerbaidjanului pe tern propiu in timp ce echipa Belgiei va incerca sa invinga echipa Germaniei in deplasarea pe care o vor face la Düsseldorf,oricum pentru echipa Turciei va fi destul de greu si asa pentru ca in deplasarea facuta la Baku au pierdut in partida cu Azerbaidjanul,iar in cazul unei victori la Istambul  va conta enorm si rezultatul partied Germania –Belgia din data de 11.10.2011 de la Düsseldorf.
In aceiasi grupa A,s-au mai disputat doua partide ambele terminate cu un scor identic 4-1 ,singura diferenta a fost ca in cea de-a doua partida au castigat oaspeti,in prima partida s-au intalnit 
Belgia –Kazahstan =4-1 si 
 Azerbaidjan –Austria=1-4 .
Iata si clasamentul grupei A ,inaintea ultimei partide din data de 11.10.2011

1.Germania      9 9 0 0 31 6 25 27
2.Belgia            9 4 3 2 20 12 8 15
3.Turcia            9 4 2 3 12 11 1 14
4.Austria           9 3 2 4 16 17 -1 11
5.Azerbaidjan    9 2 1 6 10 25 -15 7
6.Kazahstan       9 1 0 8 6 24 -18 3