vineri, 20 noiembrie 2015

SpyDLLRemover.

SpyDLLRemover este un program gratuit care poate fi folosit pentru a detecta si pentru a sterge din calculator programe spyware,acest program detecteaza si elimina si rootkit-uri ,programul foloseste tehnici multiple cum ar fi syscall implementation ,CSRSS proces handle detection si PIDB method,la o cautare atenta programul poate elimina si DLL-uri malware prin afisarea DLL-urilor in cadrul unui proces care foloseste o tehnica de infectare DLL pentru a scapa de acestea definitiv.
DLL- (Dinamic Link Library). sint bibloteci ce contin resurse ( in general functii) ce pot fi utilizate ( apelate) de alte programe. DLL-urile sint biblioteci dinamice – aceastea vor fi “legate” in programe in momentul executiei acestora ( spre deosebire de biblotecile statice sint “legate” in faza de link-editare a programelor ). 
Unul dintre scopurile prncipale ale DLL-urilor este acela de a furniza resurse (functii, “drivere”, fonturi) unor programe diferite. In alte sisteme de operare (non multitaskink) numai sistemul de operare insusi contine functii ( primitivele sistemului de operare) ce pot fi utilizate de programe in cursul executiei acestora. In sistemul de operare Windows scrierea unei biblioteci DLL reprezinta de fapt o extindere a sistemului.
Bibliotecile dinamice pot fi incarcate in mod automat de Windows ( daca extensia biblotecii este DLL) sau sub controlul programului care trebuie sa apeleze functia de sistem LoadLibrary .
Utilizarea DLL-urilor este foarte utila pentru aplicatii complexe (ce ocupa spatiu mare de memorie). In acest caz utilizarea unor biblioteci statice ar mari considerabil necesarul de memorie, deoarece toate functiile din biblioteca vor fi incarcate in memorie la inceputul executiei programului, desi acesta nu are nevoie de toate la un moment dat de timp. De asemenea se va economisi spatiu de memorie si in cazul executiei unor programe ce utilizeaza un set comun de functii.
Malware-ul,- derivat de la malicious software (program rău intenționat) este un software proiectat pentru a se infiltra sau pentru a aduce daune sistemului informatic (computer), fără acordul proprietarului. Expresia este un termen general folosit de profesioniști ȋn calculatoare care au variate intenții ostile, de intruziune sau programe care pot duce la exasperare (enervare). 
Un software este considerat malware ȋn funcție de intențiile  percepute de creator nu ȋn funcție de alte caracteristici. Malware-ul include viruși, viermi, cai troieni, spyware, adware, crimeware și alte programe nedorite.
Malware-ul nu este același lucru ca software-ul defect, care nu este altceva decât un software cu un anumit scop legitim dar care prezintă anumite erori, greseli de constructie sau gândire.
Rootkit-Odată ce un program malițios este instalat pe un sistem, este esențial ca acesta să rămână ascuns, pentru a putea evita detecția și dezinfectarea. Același lucru este valabil atunci când un atacant uman intră direct intr-un calculator. Tehnici cunoscute sub denumirea de rootkit-uri permit această ascundere prin modificarea sistemului de operare gazdă, astfel ȋncât malware-ul să fie ascuns față de utilizator. Rootkit-urile pot preveni un proces malware ȋn a fi vizibil ȋn lista de procese a sistemului sau poate preveni citirea fișierelor sale. Inițial un rootkit a fost un set de instrumente instalate de un atacator uman pe un sistem Unix, ȋn care atacatorul a câștigat drepturi de acces de administrator. Astăzi, termenul este folosit ȋn general pentru rutine de ascundere ȋntr-un program rău intenționat. 
Programele anti-malware -pot combate malware-ul ȋn două moduri:
1. Aceste programe pot oferi protecție ȋn timp real impotriva instalării softurilor malware pe un computer. Acest tip de protecție spyware funcționează ȋn același mod ca protecția antivirus, astfel software-ul anti-malware scanează toate datele primite prin rețea și blochează orice amenințare din exterior.
2. Programele anti-malware pot fi folosite doar pentru detectarea și ȋndepărtarea malware-ului care s-a instalat deja pe un computer. Acest tip de protecție malware este ȋn mod normal mult mai ușor de utilizat și mult mai popular. Acest tip de soft anti-malware scanează conținutul regiștrilor Windows-ului, fișierele sistemului de operare, precum și programele instalate pe computer, iar la sfârșit va oferi o listă a tuturor amenințărilor găsite și permite utilizatorului să aleagă ce fișiere să șteargă sau să păstreze.
Protecția ȋmpotriva malware-ului ȋn timp real, funcționează identic cu protecția antivirus ȋn timp real: software-ul scanează fișierele de pe disc ȋn momentul download-ului și blochează activitatea componentelor cunoscute ca reprezentative de malware. Ȋn unele cazuri, se pot intercepta, ȋncercări de instalare de elemente de pornire sau de modificare a setărilor de browser.

Pe măsură ce atacurile malware devin tot mai frecvente, atenția a ȋnceput să treacă de la viruși și protecția spyware la protecția malware iar programele de protecție au fost dezvoltate special pentru a combate malware-ul.

Acest program nu necesita instalare si poate fi folosit pe orice sistem de operare , poate fi foarte util si in cazul in care un calculator care nu are instalat un program antivirus.
SpyDLLRemover poate fi descarcat de aici: