marți, 4 mai 2021

Arbitrii Campionatului Mondial de Hochei pe gheata din Letonia 2021.

Federaţia Internaţională de Hochei pe gheaţă (IIHF) a prezentat lista cu cei 36 de oficiali de joc pentru viitorul Campionat Mondial de Hochei pe gheaţă masculin organizat în acest an în Letonia la Riga,in perioada 21 mai-06 iunie.
Oficiali care vor arbitra vor fi împărţiţi în şase unităţi, fiecare unitate va fi formată, din trei arbitri principali şi trei de linie, aceştia vor rămâne împreună pe toată durata desfăşurări acestui Campionat Mondial.
Această măsură a fost luată pentru prima dată în istoria de până acum a oficialilor care arbitrează la un Campionat Mondial, acest fapt se datorează măsurilor de prevenţie împotriva virusului existent în întreaga lume în prezent.
Sergej Gontcharov, președintele Comitetului de Organizare al IIHF și membru al Consiliului IIHF a declarat:"Această este o abordare pentru a reflecta circumstanțele speciale cu COVID-19 și o mare șansă de a-l testa și pentru viitor".
Federaţia Internaţională de Hochei pe gheaţă (IIHF), a comunicat că oficialii acestui Campionat Mondial au fost selecţionaţi în baza performanţelor lor în ligile în care au arbitrat.
Din cauza restricţiilor de călătorie şi a pandemiei de COVID-19 accentul a fost pus pe arbitri din Europa.
Arbitrii principali pentru acest Campinat Mondial sunt urmatori:
Andris Ansons, Tobias Bjork, Andrew Bruggeman, Mads Frandsen, Martin Frano, Roman Gofman, Olivier Gouin, Lassi Heikkinen, Antonin Jerabek , Mikael Nord,Yevgeni Romasko, Andre Schrader, Maxim Sidorenko, Robin Sir, Peter Stano¸ Christoph Sternat, Michael Tscherrig și Kristian Vikman.
Arbitrii de linie pentru acest Campionat Mondial sunt urmatori:
Nicolas Constantineau, Dmitri Golyak, Daniel Hynek, Andreas Weise Kroyer, Gleb Lazarev, Ludvig Lundgren, Dustin McCrank, Jonas Merten și Lauri Nikulainen,David Obwegeser, Brian Oliver, Jiri Ondracek, Elias Seewald, Nikita Shalagin, Hannu Sormunen, Simon Synek, Emil Yletyinen și Davis Zunde.