luni, 7 noiembrie 2022

Bayern învinge Hertha la Berlin și revine pe primul loc in Bundesliga.

Sâmbătă 5 noiembrie 2022, la Berlin pe stadionul Olympia s-a disputat partida din etapa cu numărul 13 din Bundesliga dintre Hertha Berlin şi Bayern München această partidă a fost câştigată cu scorul final de 3-2(3-2)de Bayern München.
La aceasta partidă au asistat aproximativ 74.667 de spectatori ,arbitrul principal al acestei partide a fost Bastian Dankert din Rostock.
Bayern venea la Berlin dupa o victorie in UEFA Champions League pe stadionul Allianz Arena unde a invins in ultima partida pe Internazionale Milano cu scorul de 2-0(0-0),prin golurile marcate de Benajamin Pavard in minutul 32 si Eric Maxim Choupo-Moting in minutul 72.
Bayern a încheiat faza grupelor Ligii Campionilor din acest sezon cu 18 puncte adică numărul maxim de puncte.
După sezonul 2019/20 și sezonul trecut, este a treia oară când Bayern München câștigă toate cele șase partide din grupă, mai mult decât orice altă echipă din cea mai prestigioasă competiție de cluburi din Europa.
Tragerea la sorți de la Nyon, Elveția pentru optimile de finală a Ligii Campionilor a fost efectuată de Hamit Altintop, fost jucător al lui Bayern și ambasador pentru finala orașului gazdă Istanbul, acesta a scos din urnă echipa Paris Saint-Germain.
Bayern va juca prima manșă în deplasare la Paris în data de 14 februarie 2023, iar manșa secundă va avea loc pe Allianz Arena la München în data de 8 martie 2023. Ambele partide încep la ora 21:00.
Golurile acestei partide au fost marcate de:Jamal Musiala in minutul 12,Eric Maxim Choupo-Moting in minutul 37 si 38 perntru Bayern.
Pentru Hertha Berlin au marcat :Dodi Lukébakio in minutul 40 si Selke in minutul 45 din penalty.
Dupa opt victorii consecutive Bayern revine pe primul loc in Bundesliga cu 28 de puncte din 13 partide disputate pe locul 2 se afla SC Freiburg cu 27 de puncte si pe locul 3 FC Union Berlin cu 26 de puncte.
În această partidă a revenit Manuel Neuer în poarta celor de la Bayern München, căpitanul echipei a revenit cu o nouă victorie şi o revenire pe primul loc în Bundesliga.
Bayern a trebuit să joace fără căpitanul Manuel Neuer aproximativ o lună, după ce o problemă la umăr l-a ținut pe portarul de 36 de ani departe de teren în ultimele șapte partide disputate.
Bayern  München:
Manuel Neuer ,Noussair Mazraoui,Benjamin Pavard, Dayot Upamecano,Alphonso Davies (Lucas Hernández -minutul 64)Joshua Kimmich, Leon Goretzka (Marcel Sabitzer -minutul 78)Serge Gnabry (Leroy Sané -minutul 75),Jamal  Musiala,Sadio Mané (Kingsley Coman -minutul 64)Eric Maxim  Choupo-Moting.
Hertha Berlin:
Oliver Christensen ,Jonjoe Kenny, Agustin Rogel, Marc Oliver Kempf,Marvin Plattenhardt (Mittelstädt -minutul 65) Jean Paul Boëtius,Lucas Tousart (Boateng-minutul  85),Suat Serdar (Ejuke -minutul 65), Marco Richter (Maolida -minutul 78) Selke (Kanga -minutul 65), Dodi Lukébakio.

Rezultate Bundesliga etapa a 13-a sezon 2022/23:
Borussia Mönchengladbach-VfB Stuttgart=3-1
Borussia Dortmund-VfL Bochum 1848=3-0
FSV Mainz -VfL Wolfsburg=0-3
TSG Hoffenheim-RB Leipzig=1-3
FC Augsburg-Eintracht Frankfurt=1-2
Werder Bremen -FC Schalke 04=2-1
Bayer Leverkusen -Union Berlin=5-0
SC Freiburg-FC Köln=2-0