sâmbătă, 27 februarie 2010

Canada -Slovacia-3-2 in a doua semifinala la Hochei pe gheata, la olimpiada de la Vancouver 2010

Canada si-a asigurat prezenta in finala la capatul disputei cu Slovacia, pe care a invins-o cu 3-2, intr-o partida desfasurata in "Canada Hockey Place", la care au asistat aproximativ 19.000 de spectatori.

Dupa prima repriza, canadienii conduceau cu 2-0, in urma golurilor marcate de Patrick Marleau (13:30) si Brenden Morrow (15:17). Slovacii au trimis doar patru suturi pe poarta in aceasta prima parte, toate aparate de Roberto Luongo.
Ryan Getzlaf a marit avansul Canadei cu trei minute si sase secunde inainte de finalul partii a doua, atunci cand echipa sa se afla in superioritate numerica. Getzlaf a fost din nou unul dintre cei mai buni canadieni, contribuind decisiv si la primul gol.
Ultima repriza a fost Slovaciei, care a marcat doar de doua ori, insuficient pentru a trimite partida macar in prelungiri. Autorii golurilor au fost Lubomir Visnovsky (11:35) si Michael Handzus (15:07).
Slovacia, surpriza turneului după victorii împotriva Rusiei şi Suediei, a părut capabilă să îi supere şi pe canadieni, după ce a înscris două goluri pe final şi aproape că a egalat în ultimele secunde. Canada a făcut însă pasul spre finală şi va fi pentru a doua oară în ultimele trei Olimpiade când medalia de aur va fi disputată de două ţări nord-americane.
Canada sunt ocazia sa se razbune pe Statele Unite, de servicii medicale un fost invinsa, saptamana trecuta, în faza grupelor, cu 5-3. Din cauza acestui lucru, canadienii Au fost nevoiti sa Joace o partida de baraj pentru a ajunge în sferturile de finala.
Canada si SUA s-au duelat ultima data intr-o finala olimpica acum opt ani, la Salt Lake City, gazdele actualei Olimpiade impunandu-se cu 5-2.