joi, 20 iunie 2024

Germania învinge Ungaria şi se califică în Optimile Campionatului European de fotbal.

                    
Ieri seară la Stuttgart pe stadionul Arena Stuttgart s-a disputat partida dintre Germania şi Ungaria din grupa A din cadrul Campionatului European de fotbal care este găzduit de Germania.
Locurile de desfășurare a Campionatului European (în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024) au denumiri diferite decât cele normale, din cauza regulilor UEFA.
De exemplu Allianz Arena din München se va numi München Football Arena pentru aceste patru săptămâni de Euro 2024 iar MHPArena din capitala statului Baden-Württemberg se numește în prezent Arena Stuttgart.
Această partidă s-a terminat cu scorul final de 2-0(1-0) în favoarea echipei Germaniei.
La această partidă au asistat aproximativ 51.000 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Danny Makkelie din Olanda.
Cartonașe galbene:Antonio Rudiger -minutul 26,Maximilian Mittelstadt -minutul 89(Germania)/Barnabas Varga - minutul 24 si Dominik Szoboszlai in minutul 93.
Golurile acestei partide au fost înscrise de Jamal Musiala în minutul 22 şi Ilkay Gündoğan în minutul 57.
În a doua partidă disputată ieri la Köln în această grupă echipa Elveţiei a terminat la egalitate cu echipa Scoţiei scor final 1-1(1-1).
După această a doua victorie în grupa A echipa Germaniei este ca şi calificată în Optimile Campionatului European de fotbal, cu un total de 6 puncte şi un golaveraj de 7-1 în cele două partide disputate.
Germania
Manuel Neuer ,Maximilian Mittelstädt  ,Jonathan Tah,Antonio Rudiger,Joshua Kimmich,Toni Kross,Robert Andricht(Emre Kan-minutul 72),Florian Wirtz(Leroy Sane -minutul 58),Ilkay Gündoğan(Deniz Undav - minutul 84),Jamal Musiala(Chris Fuchrich-minutul 72),Kai Havertz(Niclas Fullkrug-minutul 58).
Ungaria:
Peter Gullacsi,Marton Dardai,Willi Orban,Attila Fiola,Milos Kerkez( Zsolt Nagy -minutul 75),Andraz Schäfer,Adam Nagy(Lazlo Kleinheisler -minutul 64),Bendeguz Bolla(Martin Adam- minutul 75) ,Dominik Szoboszlai,Barnabas Varga(Daniel Gazdag - minutul 87),Roland Sallai(Kevin Csoboth - minutul 87).
Iată şi clasamentul grupei A după cele două partide disputate în grupa A:
1. Germania - 6 puncte 7-1
2. Elveţia  -    4 puncte 4-2
3. Scoţia   -    1 punct 2-6
4.Ungaria -  0 puncte 1-5
Ultimele partide din această grupă A sunt Elveţia - Germania (Frankfurt) şi Scoţia - Ungaria (Stuttgart) acestea se vor disputa în data de 23 iunie 2024 de la ora 22:00.