luni, 24 iunie 2024

Germania un egal cât o victorie la Euro 2024.

Ieri seară la Frankfurt pe Main pe stadionul Frankfurt Arena în ultima partidă din grupa A s-a disputat partida dintre Elveția şi Germania această partidă s-a terminat cu scorul final de 1-1(1-0).
La această partidă au asistat aproximativ 47.000 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Daniele Orsato din Italia.
Cartonașe galbene: Dan Ndoye in minutul 25,Granit Xhaka in minutul 67,Silvan Widmer in minutul 81(Elveția)/Jonathan Tah in minutul 38 (Germania).
Golurile acestei partide au fost înscrise de Dan Ndoye în minutul 28 pentru Elveţia şi Niclas Fullkrug în minutul 90+2 pentru Germania.
Elveția:
Yann Sommer,Fabian Schar,Manuel Akanji,Ricardo Rodriguez,Silvan Wildmer,Remo Frauler,Granit Xhaka,Michel Aebischer,Dan Ndoye(Zeki Amdouni- minutul 65),Fabian Rieder (Ruben Vergas - minutul 65),Breel Embolo(Kwado Duah - minutul 65).
Germania:
Manuel Neuer,Antonio Rudiger,Jonathan Tah,Joshua Kimmich,Kai Havertz,Toni Kross,Jamal Musiala(Niclas Fullkrug - minutul 76),Florian Wirtz(Leroy Sane - minutul 76),Maximilian Mittelstädt,Ilkay Gündoğan,Robert Andrich(Maximilian Beier - minutul 66).
Înaintea acestei partide ambele echipe naţionale erau deja calificate în Optimile Campionatului European datorită numărului de puncte, în urma acestui rezultat de egalitate echipa naţională a Germaniei termină pe primul loc în grupa A cu un total de 7 puncte urmată pe locul 2 de echipa naţională a Elveţiei cu 5 puncte pe locul 3 se află echipa Ungariei care a reuşit ieri seară să învingă echipa Scoţiei cu scorul de 1-0, gol înscris în minutul 90+10 de Kevin Csoboth, pe ultimul loc din această grupă A se afla echipa Scoţiei cu 1 punct.
Germania a câștigat grupa A și va juca în Optimile de finală cu formația clasată pe locul 2 în grupa C această partidă este programată în data de 29 iunie 2024, de la ora 22:00, pe Westfalenstadion din Dortmund.
Elveția a încheiat grupa A pe locul 2 și va juca în Optimile de finală, în data de 29 iunie 2024, de la ora 19:00 cu echipa clasată pe locul 2 în grupa B această partidă se joacă pe Olympiastadion din Berlin.
Echipa naţională a Ungariei trebuie să aștepte finalul celorlalte grupe pentru a afla dacă va juca în Optimile de finală de la Euro 2024.
Iata si rezultatele din grupa A de la Euro 2024: