vineri, 24 martie 2017

Lukas Podolski s-a retras in glorie,din nationala Germaniei

Miercuri 22 martie 2017 ,la Dortmund pe stadionul  Signal Iduna Park s-a disputat partida amicala dintre Germania si Anglia,la aceasta partida amicala s-a organizat si partida de retragere a jucatorului german Lukas Podolski .
Daca la ultima partida amicala disputata in deplasare pe stadionul Giuseppe Meazza, din Milano,nationala Germaniei nu a reusit decat un 0-0,cu nationala Italiei ,in aceasta partida disputata acasa la Dortmund pe stadionul echipei Borussia ,a reusit sa invinga echipa Angliei cu scorul final de 1-0 (0-0),arbitrul principal al acestei partide a fost Damir Skomina din Slovenia.
Germania:
Marc Andre ter Stegen,Joshua Kimmich,Mats Hummels,Antonio Rudiger,Jonas Hector 
,Julian Brandt(Andre Schurrle-minutul 59),Julian Weigl(Emre Can-minutul 66),Toni Kross,Leroy Same,Lukas Podolski(Sebastian Rudy-minutul 84).Timo Werner(Thomas Muller -minutul 77)
Antrenor principal :Joachim Low
Anglia :
Joe Hart, Michael Keane,Gary Cahil , Chris Smalling (John Stones-minutul 84),Jake Livermore (James Ward Prowse-minutul 83), Kule Walker, Dele Alli (Jesse Lindgard-minutul 71),,Ryan Bertrand (Luke Shaw-minutul 83),Eric Dier, Jamie Vardy(Marcus Rasford-minutul 70),Adam Lallana (Nathan Redmond -minutul 65).
Antrenor principal :. Gareth Southgate.      
                              
Golul victoriei a fost inscris in minutul 69 ,chiar de catre Lukas Podolski ,cel care s-a si retras de la nationala Germaniei in aceasta partida ,dupa 130 de selecti pentru nationala Germaniei .
Lukas Podolski a fost inlocuit in minutul 84 ,si a fost indelung ovationat de catre cei aproximativ 60.100 de spectatori ,a fost al 49-lea gol si ultimul marcat pentru nationala Germaniei de catre Lukas Podolski.
Retragerea de la nationala a lui Lukas Podolski in varsta de 31 de ani vine dupa ce recent s-au retras Bastian Schweinsteiger şi Philipp Lahm,care au lasat locul liber jucatorilor mai tineri din nationala Germaniei.
Lukas Josef Podolski este nascut in Polonia in Glivice, Silezia in data de 4 iunie 1985,a jucat pana in prezent la echipe de club , precum FC Koln,Bayern Munchen ,Arsenal Londra,iar in prezent este legitimat la clubul turc Galatasaray Istambul .
Cu nationala Germaniei a participat la Campionatul European in anii 2004,2008 si 2012,si la Campionatul Mondial de fotbal de doua ori in anii 2010 si 2014 cand nationala Germaniei a obtinut titlul de Campioana Mondiala .
Urmatoarea partida oficiala a nationalei Germaniei de fotbal ,se va disputa in data de 26 martie 2017, la Baku ,pe stadionul Tofig Bakhramov din Azerbaijan, in preliminariile de calificare ale grupei C ,la Camionatul Mondial din 2018 ,din Rusia.
Acesta partida poate fi urmarita la tv ,pe DigiSport 3 si pe postul tv RTL, in data de 26 martie 2017 ,cu incepere de la ora 19:00(ora României).
Pentru cele doua partide din aceasta saptamana ,antrenorul nationalei Germaniei ,a convocat doar patru jucatori de la Bayern Munchen ,acestia  fiind :Manuel Neuer ,Thomas Muller ,Mats Hummels ,si Joshua Kimmich.
Au mai fost selectionati si doi tineri jucatori de la Hoffenheim ,acestia sunt Niklas Sule si Sebastian Rudy ,cei doi vor evola din sezonul viitor la Bayern Munchen ,si cel mai nou nume in echipa nationala a Germaniei este Timo Werner de la actuala ocupanta a locului doi in Bundesliga ,si aici ma refer la RB Leipzig.
Joachim Low a precizat ca revenirea lui Jerome Boateng la nationala va mai dura ,de mentionat ca Boateng a revenit in teren abia saptamana trecuta ,dupa o absenta de trei luni.