joi, 25 februarie 2010

Vancouver 2010-Partidele de baraj .

Pe 24 februarie au avut loc partidele de baraj ale turneului masculin olimpic de hochei, pentru calificarea in antepenultima faza a competitiei.
In primul meci dintre echipele Elvetiei si Belarus care s-a incheiat cu victoria elvetienilor ,Elvetia - Belarus: 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 2-1 dupa lovituri de penalitate)Goluri : Sprunger (13'), Domenichelli (28') / Kalyuzhny (1'), Zakharov (36').
In a doua partida s-au intalnit Canada cu Germania ,echipa care nu a putut sa faca fata ,,avalansei,, de goluri a canadienilor.

Canada - Germania: 8-2,Goluri : Thornton (11'), Weber (23'), Iginla (24', 29'), Crosby (42'), Richards (47'), Niedermayer (52'), Nash (57') / Goc (47')  Klinge (59').Canadieni au aratat un hochei cu adevarat de nivel mondial si chiar daca au jucat un meci in plus pentru calificare ei au aratat ca pot face spectacol asa cum nu multe echipe pot face in hocheiul mondial.

In a treia patida echipa Cehiei a fost foarte aproape de o infrangere dupa ce au condus cu 2-0 ,pana in repriza a treia ,Cehia - Letonia: 3-2 (dupa prelungiri)
Goluri : Rolinek (6'), Fleischmann (12') si Krejci (66') / Cipulis (53') si Redlihs (57').
In cel mai sangeros meci si ultimul din play -off s-au intalnit formatile Slovaciei si Norvegiei,gestul nesportiv din partea norvegianului Ole Kristian a lasat o usoara dezamagire pentru cei care se asteptau la un meci de hochei spectaculos ,În cel de-al şaselea minut al primei reprize, Tollefsten i-a aplicat o lovitură violentă cu cotul în faţă lui Bartecko, care şi-a pierdut casca în cădere, lovindu-se violent cu capul de gheaţă.
Cu capul plin de sânge, Lubos Bartecko, care şi-a pierdut temporar cunoştinţa, a fost preluat imediat de personalul medical al sălii. fiind consultat şi apoi transportat la clinica sportivilor din Satul Olimpic. Conducerea delegaţiei Slovaciei a anunţat că jucătorul este într-o stare stabilă după lovitura primită, precizează Reuters,Ole Kristian Tollefsten, care evoluează la echipa profesionistă american Detroit Red Wings, a primit o penalitate de meci şi a fost eliminat, urmând să fie suspendat,  a primit o eliminare de 25 de minute plus alte 5 pentru greşeală majoră şi a fost suspendat un meci. Slovacia s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei, după ce a învins Norvegia cu scorul de 4-3.