luni, 5 februarie 2024

Bayern victorie pe Allianz Arena împotriva Borussia Mönchengladbach.

 
Sâmbătă 3 februarie 2024 la München s-a disputat partida din etapa a 20 -a din Bundesliga dintre Bayern München şi Borussia Mönchengladbach această partidă a fost câştigată de Bayern München cu scorul final de 3-1(1-1).

La această partidă au asistat aproximativ 75.000 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Tobias Stieler din Hamburg.
Cartonaș galben: Florian Neuhaus.
Golurile acestei partide au fost inscrise pentru Bayern de :Aleksandar Pavlovic in minutul 45,Harry Kane in minutul 70,Matthijs de Ligt in minutul 86.Pentru Borussia Mönchengladbach a înscris Nico Elvedi în minutul 35.

În această partidă atacantul german Thomas Müller în vârstă de 34 de ani a ajuns la 500 de victorii la clubul la care evoluează din luna Martie a anului 2008.
Thomas Müller a fost titular sâmbătă şi a oferit pasă decisivă la primul gol al echipei sale, fiind implicat şi în cea de-a doua reuşită a lui Bayern München.
Bayern München:
Manuel Neuer,Noussair Mazraoui (Sacha Boey -minutul 62),Matthijs de Ligt, Dier,Alphonso Davies ( Raphaël Guerreiro minutul 85) Pavlović,Leon Goretzka ,Leroy Sané,Thomas Müller (Mathys Tel minutul 71),Jamal Musiala,Harry Kane.

Borussia Mönchengladbach:
Moritz Nicolas ,Joe Scally,Marvin Friedrich, Elvedi, Netz (Lainer -minutul 62) Julian Weigl ,Franck Honorat (Ranos -minutul 89),Rocco Reitz (Fukuda -minutul 85),Florian Neuhaus (Koné -minutul 62),Nathan Ngoumou (Hack -minutul 62) , Iordan Siebatcheu.
Bayern rămâne în continuare pe locul 2 în Bundesliga cu 50 de puncte cu două puncte mai puţin decât ocupanta primului loc Bayer Leverkusen care are 52 de puncte la distanţă mare de puncte pe locul 3 se află VfB Stuttgart cu 40 de puncte.
Următoarea etapă cu numărul 21 în Bundesliga, Bayern poate reveni pe primul loc dacă va învinge în data de 10 februarie 2024 la Leverkusen pe stadionul BayArena pe ocupanta primului loc Bayer Leverkusen.
O partida destul de grea pentru Bayern deoarece sunt foarte multe accidentari in echipa Bayern München ,fundasul Alphonso Davies s-a accidentat in partida cu  Borussia Mönchengladbach a suferit o întindere de ligamente la genunchi şi va lipsi cel puţin trei săptămâni, mai sunt accidentaţi Dayot Upamecano se reface după o ruptură musculară, Joshua Kimmich are o leziune la umăr, leziuni severe au şi Konrad Laimer şi Kingsley Coman iar Serge Gnabry are probleme la muşchii adductori.
De menţionat că Kim Min-jae este convocat la naţionala Coreei de Sud la Cupa Asiei.
Rezultate etapa a 20 -a  din Bundesliga sezon 2023/2024
FC Heidenheim 1846-Borussia Dortmund=0-0.
SC Freiburg- Vfb Stuttgart = 1-3.
FSV Mainz - Werder Bremen=0-1.
VfL Bochum- FC Augsburg=1-1.
SV Darmstadt 98- Bayer Leverkusen=0-2.
FC Köln - Eintracht Frankfurt=2-0.
VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim =2-2.
RB Leipzig - Union Berlin=2-0.