marți, 24 ianuarie 2023

Bayern remiză in deplasare la Leipzig.

Vineri 20 ianuarie 2023 la Leipzig pe stadionul Red Bull Arena s-a disputat partida din etapa a 16-a din Bundesliga dintre RB Leipzig şi Bayern München această partidă s-a terminat la egalitate scor final 1-1(0-1).
La începutul acestei partide s-a ţinut un moment de reculegere în memoria legendarului jucător brazilian Edson Arantes do Nascimento adică Pele care a decedat la vârsta de 82 de ani în data de 29 decembrie 2022.
La această partidă au asistat aproximativ 47.069 de spectatori, arbitrul principal al partidei a fost Daniel Siebert din Berlin.
Golurile acestei partide au fost inscrise de :Eric Maxim Choupo-Mating in minutul 37 pentru Bayern  München si Marcel Halstenberg in minutul 52.
Cartonașe galbene:Schlager, Laimer(RB Leipzig / Jamal Musiala,Leon Goretzka,Dayot Upamecano (Bayern  München).


RB Leipzig:
Janis Blaswich,Mohamed Simakan (Klostermann -minutul 83),Willi Orban,Josko Gvardiol,Marcel Halstenberg (Raum 
-minutul 90')Konrand Laimer,Xaver Schlager,Dominik Szoboszlai,Emil Forsberg (Werner -minutul 67),Dani Olmo (Haidara -minutul 83)Andre Silva.
Bayern  München:
Yann Sommer ,Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Matthijs de Ligt, Alphonso Davies ,Leon Goretzka,Joshua Kimmich ,Leroy Sané,Jamal Musiala (Kingsley Coman -minutul 68), Serge Gnabry (Thomas Müller -minutul 83)Eric Maxim Choupo-Moting (Mathys Tel -minutul 85).
Pe primul loc in Bundesliga dupa 16 etape se afla Bayern München cu 35 de puncte ,pe locul 2 se afla Eintracht Frankfurt cu 30 de puncte ,pe locul 3 cu acelasi numar de puncte dar cu un golaveraj inferior se afla FC Union Berlin. 
În poarta celor de la Bayern München a apărat noul portar Yann Sommer care îl înlocuieşte pe Manuel Neuer care este accidentat şi se pare că nu va mai reveni pe teren decât la sfârşitul luni iunie a acestui an.
Yann Sommer are un contract semnat cu Bayern până în luna iunie a anului 2025, portarul de origine elveţiană este adus de la Borussia Monchengladbach, el avea contract până în luna iunie 2023 cu Borussia Monchengladbach dar a fost convins de Bayern să semneze pentru a îl înlocui pe Manuel Neuer până la sfârşitul acestui sezon.
Yann Sommer este format de clubul elveţian FC Basel unde a evoluat pentru echipele U16 și U18, în iulie 2006 a avut primele apariţii la echipă mare. În anul 2007, a fost împrumutat la FC Vaduz, iar în anul 2009, la Grasshoppers Zürich, în vara anului 2014 a fost vândut la clubul Borussia Monchengladbach pentru suma de nouă milionae de euro.