joi, 25 februarie 2010

Sferturile de finala Vancouver 2010.

In primul meci dintre echipele U.S.A si Elvetia ,americanii au învins, cu scorul de 2-0 (0-0, 0-0, 2-0), echipa Elveţiei,ambele goluri ale învingătorilor au fost marcate de Parise.
Finlandezii au invins şi ei cu scorul de 2-0 (0-0, 0-0, 2-0) reprezentativa Cehiei. golurile finlandezilor au fost înscrise de Hagman şi Filppula.
Cel mai asteptat meci a fost insa cel dintre echipele Canadei si Rusia,un meci de hochei care va ramane mult timp in memoria iubitorilor acestui sport numit hochei pe gheata ,cea ce se anunta un meci de semifinala sau finala s-a grabit prin a fi doar un meci de sfeturi de finala la actuala olimpiada de la Vancouver.
Canadienii au învins, cu scorul de 7-3 (4-1, 3-2, 0-0), selecţionata Rusiei. Golurile învingătorilor au fost reuşite de Getzlaf, Boyle, Nash, Morrow, Perry - 2 şi Weber, în timp ce pentru învinşi au marcat Kalinin, Afinogenov şi Gonchar.

Daca mai era nevoie de o recunoastere a faptului ca in acest joc de hochei ,portarul joaca un rol decisiv si foarte important in orice partida iata ca s-a reconfirmat pentru cei care se mai indoiau de acest fapt,portarul rusilor Evgheni Nabukov find total depasit de atacurile hocheistilor canadieni si demoralizand o intreaga echipa, portarul rus a declarat dupa meci :"Ei au înscris primul gol şi apoi au tot atacat, noi nu am putut opri măcelul",neafirmand faptul ca in mare masura a fost vinovat de majoritatea golurilor primite pana la schimbarea sa in cea de-a doua repriza, jucatori canadieni au reusit sa il scoata afara din joc pe cel de la care se astepta aproape totul in acest meci si anume pe Ovechkin .

Ovechkin nu a reusit mai nimic pe gheata patinuarului ,nu a reusit sa se desfasoare asa cum era obisnuit si asta a afectat destul de mult evolutia jocului echipei ruse,de aproape 25 de ani de cand urmaresc echipele de hochei la nivel mondial nu am vazut o echipa asa de demoralizata si un joc slab cum a fost cea a Rusiei in acest meci cu echipa Canadei,ma asteptam la un meci foarte strans si echilibrat la toate capitolele dar am vazut un meci de antrenament al unei echipe care practic a dansat pe gheata daca ma pot exprima asa ,jucatori canadieni erau peste tot pe cand cei din echipa rusa au reusit sa enerveze cu jocul lor la tatonare si asteptand greseli in apararea canadiana pentru a inscrie ,nu au atacat cum eram obisnuiti si nici linile nu au fost perfecte ele neconcordanduse pe gheata cu cele canadine cel putin linia a patra rusa nu a facut fata deloc celei dea treia canadiana de unde si proportile scorului ,chiar daca au jucat mai slab in acest meci totusi echipa Rusiei ramane o forta mondiala si de acum inainte in hochei , ei vor dovedi sper la campionatul mondial din acest an ca sant totusi campioni mondiali si nu o echipa oarecare care a pierdut la olimpiada .

Tot respectul pentru cei cu care tin de la varsta de 10 ani ,si aici ma refer la echipa Canadei care a aratat daca mai era nevoie ca se pot mobiliza si reveni chiar si dupa o infrangere ,iar acel meci in care nu au putut invinge s-ar putea redita chiar in finala ma refer la meciul cu repezentativa U.S.A.

Canadieni nu cred ca mai pot fi opriti pana la meciul final ,desi in hochei orice secunda conteaza asa ca astept sa vedem o finala echilibrata si cu doua echipe care sa aiba ce demonstra .
Formaţia Suediei a fost invinsa de catre slovaci, hocheiştii din Slovacia împunîndu-se cu 4-3 . Golurile slovacilor au fost marcate de Marian Gaborik, de Andrej Sekera, de Pavol Demitra, şi de Tomas Kopecky pentru suedezi au punctat Hornqvist, Zetterberg şi Alfredsson.
În ultimul sfert de finală, slovacii au trecut, cu scorul de 4-3 (0-0, 3-2, 1-1), de campioana olimpică en-titre, Suedia. "E un sentiment extraordinar să baţi una dintre favoritele la medalii. Am jucat bine în apărare!"Marian Hossa, Slovacia
Semifinalele turneului olimpic sunt programate pentru vineri 26.02.2010,in semifinalale, Slovacia întîlneşte Canada (26 februarie, ora 4:30), iar SUA, va juca împotriva Finlandei (26 februarie, ora 22;00).