luni, 11 noiembrie 2019

Bayern câştigă Der Klassiker la scor.

Sâmbătă 9 noiembrie 2019, la München pe stadionul Allianz Arena s-a disputat partida din etapa a-11-a din Bundesliga dintre Bayern München şi Borussia Dortmund, această partidă a fost câştigată cu scorul final de 4-0(1-0) de Bayern München.
Se pare ca sindromul Allianz Arena a functionat din nou contra jucatorilor Borussiei Dortmund care joaca total diferit contra lui Bayern ,decat atunci cand joaca pe Signal Iduna Park din Dortmund.
Borussia Dortmund nu a mai reusit sa castige pe Allianz Arena din anul 2014,cand antrenor principal era Jurgen Klopp.
 
                    
La aceasta partida au asistat aproximativ 75.000 de spectatori ,arbitrul principal a fost Felix Zwayer  din Berlin.
Cartonase galbene:Kingsley Coman,Joshua Kimmich (Bayern München)/ Marco Reus(Borussia Dortmund).
 
                    
Bayern a inscris repede in prima repriza prin Robert Lewandowski din centrarea lui Benjamin Pavard,si deja in minutul 17 conduceau cu 1-0.
In repriza a doua Serge Gnabry a reusit sa surprinda apararea celor de la Borussia si a inscris pentru 2-0,dezastrul pentru Borussia Dortmund urma sa vina spre finalul partidei cand Thomas Muller a centrat pentru Robert Lewandowski care a inscris pentru 3-0,in minutul 75.
Si pentru ca totul sa devina si mai umilitor ,in minutul 80 fostul jucator al lui Bayern ,Mats Hummels a inscris in propia poarta probabil obisnuit sa inscrie pentru Bayern.Golurile acestei partide au fost marcate de :Robert Lewandowski in minutele 17 si 75,Serge Gnabry in minutul 48,si Mats Hummels in minutul 80 (autogol).
Dupa demiterea antrenorului Nico Kovac,si stabilirea antrenorului principal interimar Hans Dieter Flick ,iata ca Bayern a castigat deja doua partide extrem de dificile,una in UEFA Champions League si a doua in campionat contra Borussiei Dortmund ,rivala din Bundesliga.
 Hans Dieter Flick a fost jucator la Bayern in perioada 1985-1990 si are 104 partide disputate pentru Bayern si doar cinci goluri inscrise .
Se pare ca actualul antrenor nu a schimbat prea mult in sistemul de joc in aceste doua partide ,si doar faptul ca Thomas Muller a fost din nou introdus in primul 11 al echipei si joaca alaturi de Robert Lewandowski . 
Bayern München:
Manuel Neuer ,Benjamin Pavard,Javi Martínez,David Alaba , Alphonso Davies,Joshua Kimmich, Leon Goretzka (Thiago Alcantara-minutul 72)Serge Gnabry (Philippe Coutinho -minutul 70), Thomas Müller ,Kingsley Coman (Ivan Perišić -minutul 75)Robert Lewandowski .

Borussia Dortmund:
Roman Bürki , Hakimi, Akanji,Mats Hummels, Schulz , Weigl (Paco Alcácer-minutul 61), Axel Witsel ,Sancho (Guerreiro-minutul 36), Brandt, Hazard , Mario Götze (Marco Reus-minutul 61).
După această partidă câştigată Bayern se află pe locul trei în Bundesliga cu 21 de puncte, pe primul loc se află Borussia Monchengladbach cu 26 de puncte urmată de RB Leipzig cu 21 de puncte şi un golaveraj mai bun faţă de Bayern cu acelaşi număr de puncte.
Borussia Dortmund dupa aceasta infrangere ramane pe locul 5 cu 19 puncte din 11 partide disputate ,pentru Borussia Dortmund este a sasea infrangere consecutiva in partidele directe cu Bayern Munchen.
Iata si rezultatele etapei a 11-a din Bundesliga sezon 2019/2020.
FC Koln-Hoffenheim=1-2(1-0).
Hertha Berlin-RB Leipzig=2-4(1-2)
FSV Mainz 05-FC Union Berlin=2-3(0-2).
Schalke 04-Fortuna Dusserldof=3-3(1-0).
SC Panderborn 07-FC Augsburg=0-1(0-1)
Borussia Monchengladbach-Werder Bremen=3-1(2-0)
VfL Wolfsburg-Bayer 04 Leverkusen=0-2(0-1).
SC Freiburg-Eintracht Frankfurt=1-0(0-0).
În această etapă la Berlin pe stadionul Olimpiastadion, echipa Hertha Berlin a pregătit un moment artistic dedicat căderi zidului Berlinului, la aniversarea celor 30 de ani care au trecut, un zid a fost amplasat chiar pe linia de mijloc a terenului drept simbol a divizării Germaniei timp de 3 decenii. "Zusammen gegen Mauern, zusammen für Berlin"
Uniţi împotriva zidurilor, uniţi pentru Berlin era mesajul inscripţionat, iar pe un ecran gigantic au fost derulate discursuri celebre ale foştilor preşedinţi americani, John F. Kennedy şi Ronald Reagan.
Jucătorii celor două echipe au intrat pe teren trecând pe lângă un autoturism de productie est germana marca Trabant,dupa care au daramat zidul simbolic.
"Domnule preşedinte Gorbaciov, dărâmaţi acest zid, " au fost cuvintele spuse ale preşedintelui american Ronald Reagan în timp ce fanii au prezentat o coregrafie care înfăţişa Poarta Brandenburg, deasupra căreia scria: "Zidurile nu pot rezista în faţa berlinezilor".