duminică, 5 noiembrie 2017

Bayern München castiga la Dortmund in Der Klassiker

Sambata pe stadionul Signal Iduna Park din Dortmund ,in etapa cu numarul 11 din Bundesliga s-au intalnit in clasicul derby Borussia Dortmund si Bayern  München ,partida castigata de Bayern cu scorul final de 3-1(2-0).
La aceasta partida au asistat aproximativ 81,360 de spectatori ,arbitrul principal al acestei partide a fost Tobias Stieler  din Hamburg.
Cartonase galbene:Marcel Schmelzer,Omer Toprak (Borussia Dortmund) /David  Alaba,Javi Martinez(Bayern  München).
Arjen Robben a deschis scorul în minutul 17,jucatorul olandez a inscris 93 de goluri în Bundesliga,si a devenit cel mai bun marcator străin din istoria lui Bayern  München.
Golurile acestei partide pentru Bayern au fost inscrise de :Arjen Robben in minutul 17,Robert Lewandowski in minutul 37,si David Alaba in minutul 67.
Pentru Borussia Dortmund a inscris Marc Bartra in minutul 88.
Borussia Dortmund:
Roman Bürki, Marc Bartra, Sokratis (Toljan -minutul 42), Omer Toprak, Marcel Schmelzer , Weigl , Kagawa (Mario Götze-minutul 68), Castro , Yarmolenko (Sancho -minutul 80), Pulisic ,Aubameyang.
Bayern München:
Sven Ulreich ,Joshua Kimmich,Niklas Süle,Mats Hummels,David Alaba (Rafinha -minutul73) Javi Martinez (Sebastian Rudy -minutul 81),Thiago, James (Arturo Vidal -minutul 84) Arjen Robben,Robert Lewandowski,Kingsley Coman

Borussia Dortmund este in cadere libera probabil si datorita rezultatelor ultimelor partide atat din campionat cat si din Liga Campionilor,si aici putem spune despre cele doua infrangeri in partidele cu RB Leipzig si Hanovra  si cele trei egaluri dintre care unul la Frankfurt ,iar in Liga Campionilor ultima partida pe teren propriu s-a terminat la egalitate 1-1 cu mai slaba echipa Apoel Nicosia .
Se pare ca dupa schimbarea antrenorului si venirea la Bayern pe banca tehnica a lui Jupp Heynckes
ca antrenor principal ,lucrurile s-au schimbat in bine si datorita regulilor care au fost date pentru 
jucatorii lui Bayern ,iata o parte din aceste reguli stricte la care antenorul in varsta de 72 de ani tine sa fie respectate :
  • O alimentatie sanatoasa si potrivita pentru un sportiv de performanta ,dieta va fi controlata de medicul nutritionist pentru ca jucatorii sa poata sa fie in cea mai buna forma pe terenul de joc.
  • Fara telefonul mobil ,aceasta regula nu exista in timpul cand Carlo Ancelloti antrena echipa ,iar jucatorii puteau folosi telefonul peste tot inclusiv in bucatarie sau in sala de masaj.
  • Punctualitatea la antrenamente ,acest detaliu este important pentru Heynckes si mentioneaza ca astfel exista respectul reciproc fata de ceilalti ,deasemeni Carlo Ancelotti nu amenda pe nimeni pentru intarzieri .
Un alt aspect important este ca fiecare jucator sa isi pastreze vestiarul curat ,si toata lumea trebuie sa fie politicoasa cu toata lumea nu sunt tolerate grupurile de jucatori la antrenamente sau in afara lui ,antrenorul doreste ca toti sa fie un grup unit si care sa aiba o atmosfera buna fara certuri intre jucatorii .
Jupp Heynckes a mai fost antrenor principal la Bayern Munchen, in perioada anilor 1987-1991, 2009 şi 2011-2013,in perioada in care a antrenat la Bayern a castigat opt trofee ,trei titluri de campioana a Germaniei ,Cupa Germaniei ,trei Supercupe ale Germaniei si Liga Campionilor in 2013.
Dupa aceasta victorie impotriva Borussiei Dortmund ,Bayern conduce in clasament cu 26 de puncte la 4 puncte distanta de RB Leipzig care are in acest moment 22 de puncte si ocupa locul 2 ,iar locul 3 este ocupat de Borussia Dortmund cu 20 de puncte .
Iata si rezultatele etapei a 11-a din Bundesliga 
Eintracht Frankfurt -Werder Bremen=2-1(1-1)
RB Leipzig -Hannover 96=2-1(0-0)
FC Augsburg-Bayer Leverkusen=1-1(0-0
)
SC Freiburg - FC Schalke 04=0-1(0-0)
Borussia Monchengladbach - FSV Mainz =1-1(0-1)
Hamburg SV- VfB Stuttgart=3-1(1-0)
FC Koln -TSG 1899 Hoffenheim =0-3(0-1)
VfL Wolfsburg -Hertha Berlin=3-3(2-1)