marți, 16 ianuarie 2024

Bayern München a învins la scor pe TSG 1899 Hoffenheim în etapa a 17 -a din Bundesliga.

Vineri 12 ianuarie 2024, la München pe stadionul Allianz Arena s-a disputat partida din etapa a 17 -a dintre Bayern München şi TSG 1899 Hoffenheim această partidă a fost câştigată cu scorul final de 3-0(1-0) de Bayern München.
În semn de respect şi apreciere pentru tot ce a realizat de-a lungul carierei sale sportive a fost ţinut un moment de reculegere pentru Franz Beckenbauer legenda clubului care a decedat la începutul acestui an pe data de 5 ianuarie 2024.
La această partidă au asistat aproximativ 75.000 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Benjamin Brand din Unterspiesheim.

Cartonaș galbeneAnton Stach(TSG 1899 Hoffenheim).

Cartonaş roşu: Grischa Prömel (TSG 1899 Hoffenheim) minutul 74.

Golurile acestei partide au fost înscrise de Jamal Musiala în minutele 17 şi 70 şi Harry Kane în minutul 90.
Harry Kane atacantul de 30 de ani a reușit să stabilească un nou record în Bundesliga, la doar 5 luni de la transferul său de la Tottenham Hotspur datorită golului marcat în minutul 90 în poarta celor de la Hoffenheim, atacantul englez a ajuns la 22 de goluri marcate în jumătate de sezon jucat din campionatul Germaniei.
Doar atacantul polonez Robert Lewandowski care evolua tot la Bayern München a mai reusit acest lucru in sezonul 2020/2021.
Referitor la recorduri si portarul german Manuel Neuer in aceasta partida cu TSG Hoffenheim a ajuns la apariția cu numărul 500 în tricoul celor de la Bayern München .
Manuel Neuer l-a egalat la acest capitol pe Bastian Schweinsteiger, care se află pe locul 10 în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri jucate pentru Bayern München. 
Portarul german Manuel Neuer a ajuns în anul 2011 la Bayern, iar de atunci a câștigat 30 de trofee alături de echipa Bayern  München.
Cele mai multe aparitii in poarta celor de la Bayern le are portarul german Sepp Maier acesta are 706 partide jucate in tricoul lui Bayern  München.
Bayern München:
Manuel Neuer,Konrand Laimer (Aleksandar Pavlovic - minutul 78),Dayot Upamecano,Matthijs De Ligt,Alphonso Davies ,Joshua Kimmich,Raphaël Guerreiro (Leon Goretzka - minutul 77) Thomas Müller (Kingsley Coman - minutul 73),Jamal Musiala(Eric Maxim Choupo-Moting - minutul 87),Leroy Sane (Mathys Tel - minutul 73)Harry Kane.
TSG Hoffenheim
Oliver Baumann ,Ozan Kabak,Florian Grillitsch,Stanley Nsoki ,Pavel Kaderabek ,

Grischa Prömel,Anton Stach,Marius Bülter (Robert Skov - minutul 79’)Andrej Kramaric (Umut Tohumcu - minutul 79)Maximilian Beier (Finn Becker - minutul 84),Wout Weghorst (Bebou - minutul 79).
Bayern se află pe locul 2 în Bundesliga cu 42 de puncte şi o partidă mai puţin disputată, pe locul 1 se află Bayer Leverkusen cu 45 de puncte, pe locul 3 se află VfB Stuttgart cu 34 de puncte.