luni, 27 februarie 2012

La multi ani,Bayern Munchen!

Astazi se implinesc 112 ani de la infintarea clubului din Munchen,clubul german fost infintat de catre Franz John un gimnast care impreuna cu ceilalti 18 colegi de la clubul de gimnastica MTV 1879 din Munchen au pus bazele infintari clubului de fotbal ,denumirea fiind Fuβball Club Bayern Munchen.
FC Bayern Munchen a castigat primul titlu in anul 1909 ,devenind campionii de liga in Bavaria.In 1911 au aderat la nou infintata Kreisliga ,prima liga regionala din Bavaria,in acel an au si castigat titlul.dupa care in anul 1914 s-au oprit toate activitatile de fotbal ,din cauza primului razboi mondial.
In 1926 au castigat campionatul german din sud ,iar in 1932 au castigat primul campionat german, învingând Eintracht Frankfurt cu 2-0 în finală.
Din cauza razboiului si conducatorului Germaniei la acea data ,si anume Adolf Hitler care nu dorea ca dezvoltarea sa fie facuta decat in plan militar,si datorita convingerilor sale antievreiesti ,antrenorul echipei de atunci impreuna cu conducatorii clubului care erau de origine evreiasca au parasit tara pentru a supravietui .La terminarea celui de al doilea razboi mondial, a promovat in prima divizie germana de atunci numita Oberliga Sud ,dupa o retrogradare si o noua promovare ,Bayern Munchen a castigat cupa Germaniei ,invingand cu 1-0 pe Fortuna Dusserdorf in anul 1956.
Singura retrogradare a echipei a fost in anul 1955,de atunci si pana in prezent nu s-a mai intamplat ca echipa din Munchen sa retrogradeze .In 1963 se afiliaza la liga profesionista de fotbal germana care abia se infintase in acel an ,denumirea sa este pana astazi si anume Bundesliga.
Clubul din Munchen a fost poreclit in mai multe feluri :Der FCB,Die Bayern(Bavarezii),datorita zonei din care provin si anume landul Bavaria, Die Roten (Rosii),datorita echipamentului rosu,si FC Hollywood denumire data de fani in perioada cand la acest club evoluau nume celebre atunci precum:
Franz Beckembauer,Sepp Maier,Uli Hoeness,si Gerd Muller.
Tot ca sursa de inspiratie a fost si denumirea de FC Breitnigge ,aluzie la cei doi mari jucatori ai lui Bayern Munchen ,si anume Paul Breitner si Karl Heinz Rummenigge.
Bayern Munchen este unul dintre putinele cluburi din Europa care se pot mandri cu castigarea celor 3 trofee europene de mare importanta si anume Cupa Campionilor ,Cupa Cupelor, si Cupa Uefa.
Ieri in cadrul Bundesliga pe Allianz Arena s-a disputat partida dintre Bayern Munchen si F.C Schalke 04,partida castigata de catre Bayern cu scorul de 2-0(1-0) golurile echipei din Munchen au fost inscrise de catre Franck Ribery in minutele 36 si 55.