luni, 3 aprilie 2023

Bayern scufundă submarinul galben în Der Klassiker.

Sâmbătă 1 aprilie 2023,la München pe stadionul Allianz Arena s-a disputat partida din etapa cu numărul 26 dintre Bayern München şi Borussia Dortmund, această partidă s-a terminat cu scorul final de 4-2 în favoarea echipei Bayern München.
La aceasta partida au asistat aproximativ 75.000 de spectatori arbitrul principal al acestei partide a fost Marco Fritz din Korb.
Cartonaşe galbene:Dayot Upamecano(Bayern München)/ Emre Can(Borussia Dortmund).
Au înscris în această partidă: Dayot Upamecano in minutul 13,Thomas Müller in minutele 18 si 23,si Kingsley Coman in minutul 50 pentru Bayern München.
Pentru Borussia Dortmund au inscris :Emre Can in minutul 71 din penalty si Donyell Malen in minutul 90.
Antrenorul Julian Nagelsmann a fost demis chiar înainte de disputarea partidei dintre Bayern şi Borussia Dortmund decizia conduceri clubului Bayern München i-a luat prin surprindere şi pe unii dintre jucătorii lui Bayern Munchen, dar și pe fostul antrenor al echipei, Hansi Flick, actualul selecționer al Germaniei.
Hansi Flick a antrenat-o pe Bayern München în perioada 2019-2021, perioadă în care a câștigat de două ori titlul din Bundesliga și a cucerit trofeul Champions League cu Bayern.” Am fost foarte surprins de titlurile apărute, dar, deocamdată, Bayern nu a spus nimic în legătură cu acest subiect. Mă voi abține de la comentării din respect pentru Julian”, a spus Hansi Flick la conferința de presă.
Bayern la data demiteri antrenorului se afla pe locul 2 în Bundesliga la doar un punct distanţă faţă de liderul Borussia Dortmund adevăratul motiv al demiteri sale nu a fost pe motive de rezultate şi din cauza faptului că Julian Nagelsmann a avut ceva dispute la vestiar cu unii dintre jucătorii lui Bayern.
Noul antrenor al lui Bayern  München este Thomas Tuchel acesta a debutat la Bayern cu o victorie împotriva unei foste echipe antrenate şi anume Borussia Dortmund.
Thomas Tuchel a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu Bayern München, este însoţit de trei membri ai staff-ului său: secunzii Zsolt Loew şi Arno Michels, împreună cu preparatorul fizic Rainer Schrey.
După această victorie Bayern revine pe primul loc în Bundesliga cu 55 de puncte, pe locul 2 se află Borussia Dortmund cu 53 de puncte iar pe locul 3 se află Union Berlin cu 51 de puncte.
Bayern  München:
Yann Sommer,Benjamin Pavard,Dayot Upamecano,Matthijs de Ligt,Alphonso Davies (João Cancelo-minutul 79) Joshua Kimmich,Leon Goretzka (Ryan Gravenberch -minutul 86)Leroy Sané,Thomas Müller (Serge Gnabry-minutul 69),Kingsley Coman (Jamal Musiala -minutul 79) Eric Maxim Choupo-Moting (Sadio Mané -minutul 69).
Borussia Dortmund:
Gregor Kobel ,Marius Wolf,Niklas Süle,Nico Schlotterbeck (Mats Hummels -minutul 44), Ryerson (Özcan -minutul 46)  Bellingham,Emre Can,Raphaël Guerreiro ,Julian Brandt ( Donyell Malen minutul 46),Marco Reus (Mahmoud Dahoud minutul 61)Sébastien Haller (Moukoko minutul 61).
Rezultate etapa a 26-a din Bundesliga:
Eintracht Frankfurt -Vfl Bochum=1-1.
RB Leipzig -FSV Mainz=0-3.
Union Berlin-VfB Stuttgart=3-0.
SC Freiburg-Hertha Berlin=1-1.
VfL Wolfsburg-FC Augsburg=2-2.
Schalke 04-Bayer Leverkusen=0-3.
FC Köln-Borussia Mönchengladbach=0-0.
Werder Bremen-TSG Hoffenheim=1-2.