joi, 14 ianuarie 2010

Steaua Rangers.


Steaua Rangers va fi noua denumire a clubului Steaua Bucuresti  la sectia de Hochei pe gheata , iata ca in Romania se poate si astfel de initiative care sant de tip constructiv si care pot aduce din nou publicul la patinuar si a relansa hocheiul romanesc ,as dori ca aceasta initiativa sa fie de bun augur si sa fie sprijinita in viitor si de Federatia Romana de Hochei pe gheata ,si de ce nu si de cei care se ocupa de sportul din Romania .
Lansarea oficială a echipei Steaua Rangers va avea loc la 23 ianuarie, pe patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti, printr-o partida în compania grupării HC Barcelona.
"Redenumirea echipei reprezintă un moment emoţionant, un moment zero al hocheiului de la Steaua şi a celui românesc chiar.
Sîntem primii care oferim un asemenea produs. este o abordare nouă de marketing, hocheiulul are ce oferi spectatorilor", a declarat Cristian Cîrlan, preşedintele secţiei de hochei a clubului din Ghencea.
Acesta a mai precizat că la aceasta partida vor fi aşteptaţi şi oameni de afaceri din SUA, care sunt interesaţi să investească în arene sportive din Bucureşti.

Astfel, Cârlan spune că există în proiect şi o afiliere cu gruparea americană New York Rangers. "
Această afiliere reprezintă al treilea punct al proiectului. Ei trebuie să ne sprijine în aplicarea unui sistem coerent care să producă performanţă. 
S-a vorbit şi ca unii jucători, cei mai talentaţi, să se pregătească cu ei, dar suntem doar la stadiul de discuţii", a explicat Cârlan, idee detaliată de George Boroi, preşedintele Clubului Sportiv Steaua. 
Este un concept nou pe care îl promovăm. Nu este vorba de o asociere de nume, cum am făcut cu alte secţii. Este o relansare a tradiţiei, o reinventare a unei echipe. Prezentarea echipei va fi un eveniment de amploare, iar eu am convingerea că acest proiect va reuşi", a explicat Boroi, care spune că Rangers este un termen militar care vine "mănuşă" pe specificul echipei Steaua. 
Am numit echipa Rangers şi pentru că este un termen militar dar şi pentru că în proiectul nostru este inclusă o afiliere cu celebra echipă americană New York Rangers. Este vorba ca ei să ne ajute pentru că în acest moment nu se poate spune că din hocheiul românesc profesionist se pot scoate bani. 
Dar ei sunt interesaţi să investească în români", mai spune Boroi, completat de Cristian Cârlan: "Am convins un grup de investitori din SUA să vină la lansare. Sper să ajungă pe 23 ianuarie. Ei sunt interesaţi să investească. 
Proiectul presupune şi construirea unei arene noi pe care să se desfăşoare evenimentele cele mai importante din România în Hocheiul pe gheata.
Locaţia ar fi actualul Patinoar Mihai Flamaropol, dar dacă costurile de dezafectare vor fi prea mari ne gândim şi la Ghencea".
Fostul fundas central al echipei Steaua, Adrian Bumbescu, care a evoluat in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, le-a urat succes initiatorilor proiectului Steaua Rangers. “Sper ca aceasta lansare sa fie o piatra temeinica a acestui proiect. Steaua este un club cu o traditie mare, o grupare respectata in lume. Hocheiul, un sport barbatesc, ar fi pacat sa dispara”, a spus Bumbescu.
Lansarea oficiala va fi un show de sunet si lumini pe gheata, realizat cu participarea trupei SISTEM si completat cu proiectii de arhiva, patinatori cu torte, masini de curse pe gheata, show pirotehnic, concursuri cu suporterii si un moment special cu fotbalistii generatiei Sevilla ‘86.
Pentru cei care nu pot ajunge la patinuar mentionez ca acest meci va fi transmis si pe GSPTV,pentru cei din Bucuresti ma astept sa veniti in numar cat mai mare ,sper sa fie un moment prielnic nu doar de rebrandare al clubului Steaua la Hochei pe gheata si un nou inceput pentru intreg Hocheiul Romanesc la toate nivelurile,neuitand faptul ca Romania in ani 70 era in celebra grupa ''A''cu cei care au inventat Hocheiul pe gheata si cu cele mai importante nationale din lume la acea vreme .

HC Barcelona este o echipa din Barcelona, Catalunia, care face parte din FC Barcelona club aceasta joacă în prezent în Spanish League Hockey precum şi arena lor de origine este Palau de Gel.
Echipa a fost fondată în 1972, după construirea Palau de Gel. Primul titlu a fost Cupa în 1976. La mijlocul deceniului optzeci, echipa de seniori a fost desfiinţată lăsând doar echipa de juniori. În 1990 clubul a venit înapoi la concurenţă de top, şi după care a câştigat Cupa Ligii şi concursuri, în sezonul 1996/97.
Campiona: 1986-87, 1987-88, 1996-97, 2001-02, 2008-09
Cupa Ligii Spaniei la hochei pe gheata: 1975/76, 1976/77, 1981/82, 1996/97.