marți, 11 august 2015

Nocivitatea campurilor electromagnetice.

Studile efectuate de specialistii in domeniul telecomunicatilor au demonstrat ca tot ce este folosit in ultima perioada de catre marea majoritate a consumatorilor de gadgeturi este nociv ,desi multe companii producatore de astfel de gadgeturi nu recunosc acest fapt .

Specialisti in domeniu au demonstrat ca telefoanele mobile ,monitoarele ,routerele wi-fi sant foarte nocive pentru sanatatea celor care le folosesc zilnic.
Ce este totusi cel mai nociv la aceste aparate sant campurile electromagnetice care modifica strucura ADN si pot crea noi maladi.
In ultima perioada de timp dezvoltarea tehnologica a adus foarte multe schimbari negative in viata de zi de zi ,si ma refer la aceste aparate inteligente care pun in pericol sanatatea umana ,desi nu vom vedea campurile electromagnetice ,ele exista si vor vor fi extinse la maxim datorita modernizari telecomunicatilor din ce in ce mai performante din punct de vedere tehnologic.
Datorita cercetarilor in domeniul telecomunicatilor s-a constatat ca plantele nu cresc daca sant asezate langa un router wi-fi,s-a descoperit si ca frecventa unui router wi-fi este mai mare decat a unui cuptor cu microunde,de asemenea s-a constatat ca un router care functioneaza permanent afecteaza prin campul electromagnetic generat structura ADN a unui individ ,aceast fapt poate afecta genetic si urmasi acestuia.

Nivelul maxim de radiatii care pot exista intr-un spatiu locuibil este de 3-4miliGauss conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii ,s-a constatat ca in cele mai multe spati locuibile personale numarul mare de aparate moderne face ca nivelul maxim de radiatii sa fie depasit si de 10 ori decat cel admis .
O expunere indelungata la aceste campuri electromagnetice poate duce la urmatoarele simptome: insomnii, alergii, palpitati ,dureri musculare si articulare, oboseala acuta ,dureri de cap si iritare,precum si probleme de memorie si incapacitatea de a te concentra.
Semnalele wi-fi emit unde radio de foarte joasa intensitate ,si pot fi mai puternice decat un cuptor cu microunde.

Desi pare necredibil ,s-a constatat ca foarte multi oameni au inteles cam cat de periculos este cuptorul cu microunde si au renuntat la el ,microundele au frecvente cuprinse intre 300-300.000Mhz ,eu personal nu am cuptor cu microunde nu mi-a placut aceasta inventie de la inceput ,nu are vre-o legatura cu pretul sau cu firma producatoare,un cuptor normal cu microunde are frecventa de 2,450 GHz adica oscileaza de 2,45 miliarde de ori pe secunda,principiul unui astfel de aparat este urmatorul:energia electrica este transformata in microunde prin piesa principala a aparatului numita simplu generator magnetron ,microundele emise in cuptor se lovesc de peretii acestuia reflectand si patrunzand in alimente la o adancime de 3cm ,acest fapt antreneaza moleculele de apa sau grasime pe care le contin alimentele,miscarea moleculelor creaza o frecare rapida care degaja caldura facand posibila incalzirea sau coacerea alimentelor in timp foarte scurt.
Practic nu ai cum sa poti scapa de aceste radiatii electromagnetice in orice oras ,simplu fapt de a deschide optiunea wi-fi la telefonul mobil si vei vedea cel putin 4-5 retele wi-fi in jurul tau ,chiar daca veti dori sa eliminati wirless-ul din blocul in care locuiti nu prea se poate si asta datorita faptului ca vecinul de oriunde ar fi el situat tot are deschis un astfel de aparat si esti expus involuntar undelor de radiatie wi-fi,am incercat sa explic asta si unei bune prietene dar fara nici un rezultat ,ea era ferm convinsa ca doar eu sant de vina ca am wi-fi in casa si acesta trebuie inchis.
In general aceasta tehnologie wi-fi utilizata pe laptopuri ,telefoane mobile ,si anumite console a aparut pentru a oferi mai multe avantaje celui care o utilizeaza si anume:instalarea simpla si rapida ,consum mic de energie,si renuntarea la orice cablu pentru conectare .

Poluarea electromagnetica (numita si electro-smog) se produce, desigur, la expuneri prelungite si depinde de nivelul si frecventa campului electromagnetic. Aproximativ 10% din populatia globului acuza simptome HSEM – adica o sensibilitate electromagnetica.
Urmand cateva reguli elementare putem diminua efectul nociv al acestor unde nocive pentru organismul uman, iata o parte din recomandari:
1.folositi hands free cu cablu ,evitati pe cat posibil castile wireless sau bluetooth.
2.Nu efectuati convorbiri cand nu aveti acoperire completa,lipsa acoperiri va duce la mai multa putere radianta a telefonului .
3,Evitati pe cat posibil folosirea telefonului in miscare ,exista posibilitatea de a reduce acoperirea si de aici emiterea de radiatii mai mari decat limita normala.
4.Nu tineti telefonul lipit de ureche sau in apropierea capului atunci cand sunati ,deoarece in acel moment radiatile emise de telefon sant mai mari ,duceti telefonul la ureche doar dupa ce cel apelat a raspuns la apelul efectuat .
5.Evitati sa tineti telefonul in buzunarul camasii ,pantalonilor sau alte obiecte vestimentare pe care le purtati .
6.Reduceti pe cat de mult puteti durata unei convorbiri ,si schimbati des urechea la care tineti telefonul .
7.Nu dormiti cu telefonul mobil,tableta sau laptopul langa cap.
8.In masura care se poate alegeti modele de smartfonuri cu gradul de absorbtie specific al radiatilor redus ,acesta are denumirea prescurtata de SAR.
9.Se adreseaza in general parintilor ,nu lasati copii sa foloseasca telefoane celulare decat in cazuri de urgenta ,de unde si naivitatea parintilor care cumpara telefoane mobile si tablete copiilor de la varste foarte mici si ii lasa sa se joace cu ele fara sa se gandeasca la consecintele in viitor al acestor decizi.
10.Incercati sa stati la o distanta cat mai mare de routerul wi-fi si nu il montati in camera in care locuiti cel mai mult.
Trebuie subliniat un aspect si anume acela ca influentele nefaste ale poluarii electromagnetice ne afecteaza pe toti, saraci sau bogati mai ales atunci cand apar boli in faze terminale, banii nu mai reprezinta nimic pentru a putea fi salvati.
Nocivitatea radiatilor electromagnetice este peste tot in jurul nostru ,singurul lucru pe care il putem face este sa speram ca vom fi suficient de inteligenti incat sa depistam cauzele negative si sa-i ajutam si pe alti sa vada aceste cauze .